ĐERE SRUŠIO AMERIKANCA: Kakav tenis, maraton i trijumf srpskog tenisera

Novosti online

06. 07. 2023. u 08:12

Srpski teniser Laslo Đere plasirao se večeras u drugo kolo Vimbldona, pošto je pobedio Amerikanca Maksima Kresija sa 3 : 1 po setovima 6 (5) : 7, 7 : 6 (3), 7 (10 : 6 (8), 7 (9) : 6 (7).

ЂЕРЕ СРУШИО АМЕРИКАНЦА: Какав тенис, маратон и тријумф српског тенисера

Foto: G.Č.

Đere, 60. teniser sveta, do pobede nad 58. igračem na ATP listi je stigao posle tri sata i 41 minuta igre.

U prvom setu, oba tenisera su napravila po jedan brejk, pa se pobednik odlučivao u taj-brejku u kom se bolje snašao Kresi i slavio sa 7:5.

Sa po jednim brejkom i u drugom setu stiglo se do novog taj-brejka u kom je Đere bio mnogo sigurniji i sa 7:3 stigao do izjednačenja u setovima.

U trećem setu, igrači su bili sigurni na svom servisu, pa je posle velike borbe u taj-brejku Đere slavio sa 10:8 i stigao do vođstva.

Ni u četvrtom setu nije bilo brejkova i viđen je i četvrti taj-brejk na meču. Kresi je na 6:5 stigao do set-lopte, ali je Đere uspeo da je spase, preokrene rezultat, iskoristi drugu meč-loptu i slavi sa 9:7.

U drugom kolu, Đere će igrati protiv još jednoga Amerikanca Bena Šeltona.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)