PEHAR ČEKA NOVAKA: Đoković protiv Kaspera Ruda u finalu Rolan Garosa

OSVANUO je dan u kome se piše teniska istorija. Kada se žuta lopta, ne ona teniska, već nebeska, sa visova nad Bulonjskom šumom krajem dana bude spuštala nad atlantskim horizontima, naš Novak, Nole, Džoker, imaće sve izglede da se uzdigne na planetarni svod, obasjan sa rekordne 23 grend slem zvezdice, odakle više niko nema realne izglede da ga spusti među obične smrtnike.

ПЕХАР ЧЕКА НОВАКА: Ђоковић против Каспера Руда у финалу Ролан Гароса

Foto: Goran Čvorović

Potrebno je još samo malo strpljenja, mudrosti, veštine i staloženosti. Ostao je samo još jedan meč, jedan korak, jedna prepreka, za upisivanje u anale belog sporta. San bi mogao ubrzo da postane java. Opipljiva, tu, na dohvat ruke.

- Biću spreman da idem do kraja i, nadam se, osvojim još jednu titulu! – potvrđuje Novak, u odgovoru na pitanje "Novosti", na konfereniji za medije na kojoj su se okupili srpski novinari.

S druge strane mreže, na Centralnom terenu "Filip Šatrije", od 14.30, stajaće Kasper Rud (4. nosilac), jedna od perjanica mlade teniske garde.

- Prošlogodišnji je finalista, specijalista za šljaku. Znamo vrlo dobro da je ovo podloga na kojoj igra najbolji tenis. Činjenica da je već igrao u finalu, govori o njegovom kvalitetu – nadovezuje se Nole.

U tom prošlogodišnjem finalu, Rafael Nadal je protutnjao njegovom omiljenom teniskom arenom, rezultatom 6:3, 6:3, 6:0, ne ostavljajući nimalo nade talentovanom Norvežaninu.

- Mislim da je dosta pouka izvukao iz meča, tako da očekujem da će biti puno čvršći i da će više verovati da može da osvoji titulu – oprezan je Nole u odgovoru na naše pitanje.

Ipak, mnogi očekuju da se ponovi slika iz prošlogodišnje završnice, ovoga puta s Novakom u glavnoj roli.

- Ne želim previše da se opterećujem mislima šta će biti i kako će biti, kada bi bilo, šta bi bilo. Znam šta mi je činiti, kako da pristupim pripremi za finale. Imaću prekoputa mreže igrača koji nikada nije osvojio grend slem titulu – svestan je Novak uloge favorita.

Jasno mu je da sve, ipak, uglavnom zavisi od njega.

- Znam taktički šta treba da radim. Prevashodno je bitno da se oporavim, da se regenerišem, da telo dovedem u najbolje moguće stanje, kako bih bio spreman za pet setova, ukoliko bude potrebno. Biću spreman – obećava Novak.

Zna kako da se nosi s ovakvim izazovima. Nije mu prvina. Najveću pouku bi možda mogao da izvuče iz davnog finala 2015. godine, kada je najpre savladao čuvenog Rafu u četvrtfinalu, pa Mareja u polufinalu, da bi potom, potpuno istrošen ovim uspesima, nenadano poklekao protiv Vavrinke. Alkaraz je sada, kao najveći protivnik, iza njega, ali Novak će, posle svega što je doživeo i uradio u karijeri, sigurni smo, umeti da kanališe emocije protiv Ruda. I sam je u tom smislu citirao Kobija Brajanta, da posao nije završen sve dok ne bude gotov do kraja, i s tom filozofijom će danas izaći na pozornicu "Šatrijea".

Novak je, ipak, veliki favorit. Sad samo mudro, bez brzopletosti i nestrpljenja, onako jako kako je Nole često umeo da odigra i još češće da nas obraduje. Pa da onda, daće Bog, kao nacija ovenčana Noletovom slavom, sutra u noć, zajedno s njim, s druge strane atlantskog horizonta, bodrimo još jednog našeg Džokera, i svedočimo u ispisivanju još jedne istorijske stranice svetskog sporta.

BONUS VIDEO: NOVAKU JE JOŠ SAMO OVO OSTALO - Sa ovih pet stvari Đoković će biti nedostižan za sve

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)