PA GDE BAŠ SADA!? Sunovrat Novaka Đokovića u najgorem mogućem trenutku

Novosti online

22. 05. 2023. u 07:34

OBJAVLjENA je i zvanična ATP lista. Ruski teniser Danil Medvedev savladao je Holgera Runea sa 7:5, 7:5 u finalu mastersa u Rimu. Trofej u Večnom gradu doneo mu je drugo mesto na ATP listi, a Novak Đoković doživeo je sunovrat kad mu vreme nije.

ПА ГДЕ БАШ САДА!? Суноврат Новака Ђоковића у најгорем могућем тренутку

FOTO: Tanjug/AP

Srbin je do ovog finala sa 5.690 poena bio drugi na planeti, pošto ga je ranije prestigao mladi Španac Karlos Alkaraz, pa su sve oči bile uprte u duel Đokovića i Medvedeva koji je donosio drugo mesto pred važan žreb na Rolan Garosu.

Rus je izašao kao pobednik, pa je Noleta postavio za trećeg nosioca na Otvorenom prvenstvu Francuske, što automatski znači da će se naći u istom delu žreba kao i Karlos Alkaraz.

Ukoliko obojica stignu do polufinala, gledaćemo novi susret dvojice trenutno najboljih tenisera.

Podsetimo, ove godine Rolan Garos održava se od 28. maja do 11. juna, a rekorder po broju titula u Bulonjskoj šumi Rafael Nadal zbog povrede neće nastupiti.

Što se tiče kompletne ATP liste. Karlos Alkaraz je na prvom mestu i ima 6.815 bodova, drugi je Danil Medvedev sa 6.330, dok je na trećem mestu Novak Đoković, ima 5.955 bodova.

Slede Kasper Rud (4.915), Stefanos Cicipas (4.775), Holger Rune (4.375), Andrej Rubljov (4.270), osmi na svetu je Janik Siner (3.435), na devetom mestu je Tejlor Fric (3.390), dok je u top 10 i Feliks Ože Alijasim (3.065). Rafael Nadal je ove nedelje na 15. mestu sa 2.445 bodova. Otkazao je učešće na Rolan Garosu i narednih nekoliko meseci neće igrati, pa mu sledi strmoglav pad na ATP listi posle grend slema u Parizu. 

Od srpskih igrača Miomir Kecmanović je ove nedelje 36. teniser sveta (1.055 bodova),  dok pet pozicija lošiji plasman nego na prethodnoj ATP listi ima Dušan Lajović, koji je na 51. mestu (899). Na 57. poziciji je Laslo Đere (845), a Filip Krajinović je 92. teniser sveta (661), što je 18 pozicija lošiji plasman nego pre početka mastersa u Rimu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna