ĐOKOVIĆ NIJE HTEO OVO! Medvedev i Cicipas odigrali buran meč, epilog se nije svideo Novaku

Novosti online

20. 05. 2023. u 22:31

MASTERS u Rimu je ušao u samu završnicu, a duel Danil Medvedev - Stefanos Cicipas u polufinalu sa pažnjom je pratio i Novak Đoković.

ЂОКОВИЋ НИЈЕ ХТЕО ОВО! Медведев и Циципас одиграли буран меч, епилог се није свидео Новаку

FOTO: TennisTV

Naime, od ishoda tog duela zavisilo je kakav će biti poredak na ATP listi pred Rolan Garos, a epilog se baš i nije svideo Noletu.

Đoković je na "listi uživo" trentno drugi na planeti sa 5.955 bodova, dok je Rus pred ovaj polufinalni susret sa mrskim mu rivalom - imao 5.690. A kako je Moskovljanin u vrlo burnom (i skoro petosatnom duelu zbog kišnih padavina) pobedio Grka, o čemu više informacija ima dva pasusa niže, prišao je Noletu na samo 25 poena zaostatka. I, što je najvažnije, ukoliko bi Medvedev osvojio trofej u Rimu, onda bi on od ponedeljka bio drugi igrač planete, a osvajač 22 grend slem titule bi pao na treće mesto.

To znači da bi Đoković na Rolan Garosu bio postavljen za trećeg nosioca i našao bi se u istom delu žreba kao i novi najbolje rangirani igrač na svetu, Karlos Alkaraz, i sa njim bi mogao da se sastane u polufinalu ako obojica stignu do te faze takmičenja.

Stefanos Cicipas - Danil Medvedev, istorija sukoba koja se - nastavila

Medvedev i Cicipas su, inače, odigrali izuzetno zanimljiv duel, i sa čisto teniskog stanovišta, ali i sa onog međuljudskog.

Naime, njih dvojica se baš i ne podnose previše otkako su "zaratili" 2018. na Majami openu. Tada je Grk, za Rusa neočekivano, tražio pauzu da ode u toalet, a neki komentari tokom samog duela doveli su do toga da je Medvedev posle pozdrava na mreži poručio rivalu da "je*** začepi".

Cicipas je jednom nazvao ovog suparnika "dosadnim", pričajući o stilu koji Medvedev koristi, a ruski teniser ga je potom napao zbog komentara koje je Grk imao o Andreju Rubljovu. Sukob se produžio i u Rimu, pa se tako nisu međusobno pozdravljali kada bi se nasamo sreli...

... a danas nisu ni hteli da se fotografišu pred meč, mada je delovalo da je Cicipas za to još i zainteresovan: 

Duel koji je potom usledio bio je važan za obojicu. Imajući u vidu da je prvi finalista postao Holger Rune, tj. da je u polufinalu ispao Kasper Rud, Stefanos Cicipas je postao svestan da bi mu poziciju četvrtog nosioca na Rolan Garosu (time i izbegavanje Alkaraza i Đokovića pre polufinala) donela pobeda nad Rusom. Medvedevu bi trijumf značio iz pomenutih "Đoković-razloga".

Do 4:4 u prvom setu delovalo je da će to biti uobičajeni duel Cicipasa i Medvedeva, ali... malo šta je uobičajeno kada se ova dva takmaca nađu jedan naspram drugom.

Recimo, Rus nije mogao da veruje zašto se igra po prilično jakoj kiši...

... a onda je, na njegovu inicijativu, ipak doneta odluka da se meč prekine.

Posle sat vremena duel je nastavljen, no samo jednim odigranim gemom, da bi usledila nova, dvosatna pauza.

Posle nje je, pri rezulatu 5:5, Grk na svoje servise imao 40:0, ali je devet poena u nizu osvojio Rus, time i prvi set.

U njemu je Medvedev poveo sa 3:1, da bi brejk ispustio kada je Cicipas poravnao na 3:3. Potom se igrao fantastičan tenis, a za nijansu je bio bolji Moskovljanin koji je napravio brejk za 6:5, pa "odservirao" pobedu.

Pozdrav Stefanosa Cicipasa i Danila Medvedeva posle polufinala na mastersu u Rimu / FOTO: TennisTV

Na radost istinskih ljubitelja tenisa, rivali su se pozdravili na mreži, istina - tek nekon što je Medvedev izveo pobednički ples na svojoj polovini terena.

Trijumf je ostvario iako je imao manje direktnih poena (18:23), ali i manje neiznuđenih grešaka (23:32), koje su Cicipasa koštale uspeha, ali i zvanja četvrtog nosioca na predstojećem grend slemu.

Podsetimo, Rolan Garos se igra od 28. maja do 11. juna. Novak Đoković je do sada dva puta osvajao pehar u Parizu, koji je bio "rezervisan" za Rafaela Nadala, rekordera sa 14 titula, ali Španca ovoga puta neće biti na Otvorenom prvenstvu Francuske zbog povrede.

BONUS VIDEO: SVI SU DALEKO IZA: Koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao Broj 1

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)