KAKVE REČI ZA NOVAKA: Dugo sam mislio da je Federer najbolji, ali onda sam video kako Đoković igra

Novosti online

16. 04. 2023. u 09:42

NEKADAŠNjI rumunski teniser Viktor Hanesku govorio je za tamošnje medije o Novaku Đokoviću. On je impesioniran Srbinom.

КАКВЕ РЕЧИ ЗА НОВАКА: Дуго сам мислио да је Федерер најбољи, али онда сам видео како Ђоковић игра

FOTO: Tanjug/AP

Bivši 26. igrač planete, ne ceni osvajača 22. grend slem titule samo kao tenisera, već i kao čoveka.

On posebno ističe to što Nole pokušava da se poboljša u svim aspektima i sferama života.

- Mislim da ni Federer ni Nadal nisu dostigli taj nivo mentalne zrelosti i samopouzdanja. Novak je sjajan. Video sam neke njegove snimke i video sam kakav je čovek. Kada je u pitanju lični razvoj, mentalitet, mentalna priprema, duhovnost, on je na vrhunskom nivou. Možete videti šta priča i kako priča i shvatićete da uz to što ima neverovatne fizičke kvalitete on to nadograđuje i neverovatno snažnom ličnošću - rekao je Hanesku.

Rumun je sedam puta igrao protiv Đokovića, uspeo je da mu 2008. u Madridu i 2010. na Rolan Garosu uzme set. Iako je od tada prošlo dosta vremena, ovaj 41-godišnjak iz Bukurešta i dalje vidi Srbina kao najboljeg na svetu.

- Ova kombinacija je ubitačna. Vidim ga kao lidera još mnogo vremena jer je spreman za to. Mentalno je vrlo jak, koncentriše se, tu je, prisutan je i snažan je.

Naglasio je da dugo mislio da je Federer neprikosnoven, no ipak je promenio mišljenje.

- Dugo sam mislio da je to Federer, ali sada mi izgleda da je ipak Đoković. Nakon što sam video kako Đoković igra i kako se ponaša van terena, kakav mentalni stav ima i koliko želi da otkriva nove stvari o sebi, o  životu, koliko želi da bude bolji svakog dana... Ja mislim da je to ipak on - zaključio je Hanesku.

Podsetimo, Đoković će naredne nedelje učestvovati na turniru u Banjaluci, a u drugom kolu će igrati sa pobednikom meča Luka van Aše - Stan Vavrinka.

BONUS VIDEO: SVI SU DALEKO IZA: Koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao Broj 1

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (1)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?