KAKAV ČOVEK! Trener Denvera sprečio da Nikola Jokić uđe u NBA istoriju

Novosti online

10. 04. 2023. u 20:10

NIKOLA Jokić može da se posveti novim obavezama u NBA ligi, jer je uvodni deo sezone s Denver nagetsima završio na prvoj poziciji Zapadne konferencije, ali se trener kluba iz Kolorada, Majkl Meloun, pobrinuo da u finišu ligaškog dela prvesntva iznervira sve kojima je Jokić omiljeni igrač.

КАКАВ ЧОВЕК! Тренер Денвера спречио да Никола Јокић уђе у НБА историју

FOTO: AP/Tanjug

Podsetimo, Jokić je plej-of dočekao uz uz nestvarne proseke od 24,5 poena, 11,8 skokova i 9,8 asistencija po utakmici.

Malo mu je nedostajalo za dvocifren broj asistencija po takmičarskom nastupu, a da je to ostvario, čitavu sezonu bi završio sa tripl-dabl prosekom po meču, po čemu bi na čudesan način ušao u NBA istoriju (tim pre što je imao najbolji u ligi "pravi procenat šuta" iz igre od 70,1%, najbolji u ligi PER, odnosno napredni indeks korisnosti, od 31,5, itd.).

A koliko je malo nedostajalo Jokiću svedoči i podatak da je na 69 utakmica dostigao 678 asistencija, tj. da je odigrao još jednu falile bi mu 22 asistencije za dvocifren prosek na nivou sezone. To baš i nije lako ostvariti, no...  Da je odigrao još dva meča, nedostajale bi mu 32, tj. 16 po nastupu, da je odigrao još tri, nedostajale bi mu 42, tj. 14 po utakmici...

I, tu stvari počinju prilično da nerviraju ljubitelje Jokićevih bravura jer je trener Denvera, Majkl Meloun, svog najboljeg igrača poslao na NBA parkete samo dvaput u aprilu, iako su nagetsi ovog meseca odigrali čak osam utakmica.

Da je Jokić igrao na svih osam, a ne samo na dve, ukupan broj njegovih takmičarskih nastupa narastao bi sa 69 na 75. Za dvocifren prosečan broj asistencija trebale bi mu ukupno 750 u sezoni, tj. 72 više nego što ih je ostvario. A to znači da bi na šest dodatnih utakmica trebalo ima po 12 asistencija i - ušao bi u NBA istoriju. Imajući u vidu šta sve srpski as ume s loptom, a i koliko voli da proigrava klupske kolege, uopšte nije bilo nemoguće da se Jokić vrati na svoj tripl-dabl prosek, koji je i imao donedavno.

Ali, Meloun to nije dopustio, držeći MVP-a na klupi, odmarajući ga za "ono pravo", plej-of koji sledi.

A u njemu, već je postalo poznato koja četiri rivala su u konkurenciji da budu prvi rival Denver nagetsa u NBA doigravanju.

Ne propustite: Najbolje NBA asistencije Nikole Jokića

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)