NOVAK ĐOKOVIĆ DOLAZI U MAJAMI? Guverner otkrio kako Srbin može na Floridu

Novosti online

08. 03. 2023. u 08:20

INDIJAN Vels je zatvorena priča za Novaka Đokovića. Međutim, u Majamiju se nadaju da će videti Srbina.

НОВАК ЂОКОВИЋ ДОЛАЗИ У МАЈАМИ? Гувернер открио како Србин може на Флориду

FOTO: AP/Tanjug

Naime, guverner Floride Ron de Santis je, prema navodima "Njuzvika", u utorak poslao specijalno pismo predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Džou Bajdenu i tražio je da pusti Đokovića da uđe u državu.

ATP masters u Majamiju se igra od 20. marta, a De Santis je poslao upit da li postoji neki način da najbolji teniser sveta stigne na Floridu. Pošto nije moguće da on doleti u Majami, imao je ideju da Srbin stigne brodom.

- Nije mi jasno zašto, čak i sa sadašnjim pravilnikom, gospodin Đoković ne bi mogao u zemlju da uđe legalno brodom. Vaša administracija, po mojim informacijama, ne pravi probleme stranim državljanima koji na taj način ulaze u državu - napisao je guverner Floride, citirajući jedan Bajdenov govor u kome on navodi da je zabranjeno da nevakcinisani strani državljani ulaze u državu avionom.

Nije ovo prvi put da ovaj američki političar brani Đokovića, pošto je on pre šest meseci istakao da su pravila koja ga sprečavaju da se pojavi u Americi "glupa".

- Pogledate neka od ovih pravila koja su nametnuta pre nekoliko godina i ona su još na snazi. Ne daju Đokoviću da uđe u Sjedinjene Američke Države da igra Ju-Es open zbog vakcine! Već je imao kovid, a vakcina te ne sprečava da se razboliš. Tako je bizarno, tako glupo što ovo rade, imaju bizarne odluke u ovoj i drugim državama. Dozvoljavate ljudima da uđu u državu bez vakcine, a njemu ne date da se takmiči - rekao je tada De Santis.

Guverner je takođe naveo da američka administracija ovim potezom nanosi veliku materijalnu štetu ne samo turniru u Majamiju, već celoj Floridi.

BONUS VIDEO: IVANA VULETA ZA "NOVOSTI" PO DOLASKU U BEOGRAD: Moram da budem zadovoljna

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)