MARI BEZ NOVOG ČUDA: Kraj Endijeve bajke uz ovacije Margaret Kort arene

Novosti online

21. 01. 2023. u 20:12 >> 20:41

DVA puta je Endi Marej na ovogodišnjem Australijan openu pokazao da su veliko srce, želja i upornost jači od svih povreda, operacija...

МАРИ БЕЗ НОВОГ ЧУДА: Крај Ендијеве бајке уз овације Маргарет Корт арене

FOTO: AP/Tanjug

Nažalost, ne i treći put, budući da je neverovatnog Britanca iz Melburna kući poslao Roberto Bautista-Agut - 3:1 (6:1, 6:7, 6:3, 6:3) i tako okončao Endijevu bajku koja je grejala srca svim nostalgičnim ljubiteljima tenisa.

Međutim, nije imao snage ni koncentracije Marej za novi podvig protiv zahuktalog Španca.

Posle osvojenog prvog seta Bautista-Agut dopustio je Endiju da se vrati u meč. As sa Pirineja se brzo konsolidovao u nastavku, iskoristio je i umor Marija koji je u prva dva kola na terenu proveo preko deset sati. Endi je sa terena ispraćen ovacijama. 

Ovom pobedom, Španac je preuzeo vođstvo u međusobnim susretima sa slavnim Britancem (4:3). Ove godine pobedio ga je već tri puta a prethodni susret takođe je pripao Bautisti-Agutu. Zanimljivo, bilo je to u prvom kolu Australijan opena 2019. godine, a posle tog poraza Endi je najavio odlazak na operaciju kuka i moguću penziju.

Da li ga je Španac danas drugi put poslao u tenisku penziju ostaje da se vidi, ali Mari je posle meča najavio da se oseća sjajno i da se već sprema da u Melburn dođe i sledeće godine. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)