ĐOKOVIĆ O BOŽJEM PRISUSTVU I MOLITVAMA: Danas sam imao Božju pomoć - Otkrio zašto nije želeo da se povuče

Novosti online

21. 01. 2023. u 14:25

PREVAZIŠAO je Novak Đoković veliku prepreku na Australijan openu, a još uvek se bori sa povredom zadnje lože. Na konferenciji nakon meča otvoreno je govorio o mnogim temama.

ЂОКОВИЋ О БОЖЈЕМ ПРИСУСТВУ И МОЛИТВАМА: Данас сам имао Божју помоћ - Открио зашто није желео да се повуче

Tanjug/AP

Đoković je savladao Grigora Dimitrova 3:0 u setovima, a na konferenciji je prvo govorio o bugarskom teniseru.

- Mislim da je taj tajbrejk bio bitan kao i svaki drugim gem, ali je bio najvažniji u meču. Da dođem do prednosti u setovima je velika razlika, počeo sam meč dobro, osećao sam se dobro, bilo je uspona i padova sa nogom, pronašao sam način da pobedim, skoro tri sata borbe, da sam izgubio taj set ko zna koliko bi trajalo, imali smo nekoliko mečeva u pet setova, počeo je Đoković.

Nije izbegao da se dotakne rasporeda i noćnim terminima mečeva koji znaju da traju do kasno u noć.

- Mišljenje igrača je uvek bitno za turnir, ali znamo da nije presudno. Najvažnije šta žele televizije, imali smo dane koji su trajali duže, ali statistički su završavali u pet ili šest, pa da noćna sesija počinje sat vremena ranije. Znam da je za publiku uzbudljivo da gledaju meč do dva, tri ujutru, ali za nas je to iscrpljujuće. Čak i kada pobediš, tvoj ciklus spavanja je uništen, nešto mora da se promeni u vezi sa rasporedom.

Govorio je o povredi zadnje lože.

- Počne dobro sa povredom, a onda dođe do nekog pokreta, pa se pogorša. Prorade pilule, to radi neko vreme, a onda ne, pa opet. To je rolekoster. To iziskuju mnogo energije sa moje strane da bih ostao u idealnom stanju. To moram da prihvatim, zahvalan sam što mogu da igram. Bez turnira je izgledalo da to neće biti slučaj.

Bol je bio jak, ali nije želeo da se povuče sa turnira.

- Nisam hteo da se povučem sa turnira, Hteo sam da da vidim kako ću se osećati na terenu. Prvi meč je bio dobar, a onda sam u sledeća dva imao problema. Ipak, uspeo sam da preživim to.

Upitan je Đoković zašto stalno gleda u nebo.

- To je lične prirode, sačuvao bih za sebe. Jeste molitva i zahvalnost, a u situacijama kao danas kada osećam da sam imao Božiju pomoć da prenebregnem zdravstvene i izazove od strane igrača, imao sam ih više nego obično. Svestan sam božijeg prisustva.

On je govorio i o nekim neprimerenim reakcijama navijača.

- Sve je u žaru borbe, ja se iznerviram kada se u nekim situacijama desi nešto kao danas, to im ne zameram, znam da zeke najbolje, ali se ponekad to desi. Da pokušaju u tim trenucima kada trba da se servira ili kada je krenuo poen da se sačuvaju komentari do kraja poena. Ali uzbuđenje je veliko, ovakav meč je privukao puno pažnje, ljudi su osetili da su deo toga, neizvestan meč i sjajna atmosfera, ali nista strasno, rekao je Đoković, a preneo "Nova.rs".

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)