"NEMA ŠANSE DA BIH SE JA NA TO ODLUČIO!" Mats Vilander o "potištenom" Đokoviću i šta ga je iznenadilo, a šta zabrinulo kod Novaka

A. I.

19. 01. 2023. u 20:59

NOVAK Đoković savladao je Enza Kuaka u drugom kolu Australijan opena, protiv sebe imao je povredu i pijanog navijača, a Tim Henman i Mats Vilander su u posebnoj emisiji "The Hub" na "Eurosportu" izneli oduševljenje igrom srpskog tenisera.

НЕМА ШАНСЕ ДА БИХ СЕ ЈА НА ТО ОДЛУЧИО! Матс Виландер о потиштеном Ђоковићу и шта га је изненадило, а шта забринуло код Новака

Tanjug/AP

Novak Đoković obnovio je povredu zadnje lože u drugom setu, morao je da traži medicinski tajm-aut, dok je u prvom setu isto učinio i francuski teniser. Tim Henman bio je zabrinut zbog srpskog igrača.

- Bilo je zastrašujuće u drugom setu. Smatram da je Enzo igrao neverovatan tenis i kada se Đoković uhvatio za nogu, nije izgledalo dobro. Odjednom, bilo je 1:1 u setovima. Nastavak je bio upitan, a kao što obično biva Novak Đoković je odgovorio impresivno. U trećem i četvrtom setu dominirao je, 6:2, 6:0. Sigurno će biti srećan što je uspeo da prebrodi taj meč, a sada mislim da mu predstoji odmor i porovavak kako bi bio spreman za sledeći meč, rekao je Henman, a onda upitao Matsa Vilandera da li mu je Novak izgledao zabrinuto na terenu.

Odgovor je glasio ovako:

- Izgledao je potišteno. Moguće da je brinuo o nozi. Ili o pijanom navijaču na tribinama. Ostaje pitanje šta je uznemirilo Novaka, ono što je sigurno, nakon meča izgledalo je da ga nešto muči. On (pijani navijač) je želeo da mu se uvuče u glavu i jeste, ističe Vilander.

FOTO: Eurosport/Warner Bros. Discovery

O o nepristojnom navijaču govorio je i Henman.

- Bio je Novak rasejan u tom trenutku. Vodio je 2:0, a igrao je jako važan gem u četvrtom setu. Obezbeđenje je reagovalo i odvelo navijače napolje. Kao igrač uvek želiš dobru atmosferu. Ne moraš da imaš podršku, ali je činjenica da ti momci nisu došli da gledaju tenis, već da provociraju Novaka Đokovića, a njemu je toga bilo dosta, poručio je bivši britanski teniser.

Henman se potom osvrnuo na sjajan otpor koji je Enzo Kuako pružio devetostrukom osvajaču Australijan opena.

- Imali su neke neverovatne razmene. Trajale su 15, 20, 25 udaraca. U tim važnim momentima pomisliš "to je Đoković, pronaći će način". Usledilo je izjednačenje, taman kada pomisliš da će Novak rutinski doći do seta. Usledio je prekid između prvog i drugog servisa nakon čega je Novak odservirao duplu servis grešku. Velika drama pratila je ceo meč, a drugi set bio je ključan, iznenadilo me je da je Đoković napravio grešku u tim momentima. Bio sam zabrinut, rekao je Henman, a nadovezao se Vilander:

FOTO: Eurosport/Warner Bros. Discovery

- Da, neko je nešto dobacio sa tribina u tom trenutku, bilo je očigledno. Reč je ponovo uzeo Henman:

- Bila je velika pauza između prvog i drugog servisa. Nije lako kada na taj način izgubiš ritam.

Vilander je potom pohvalio Novaka

- Servirao je briljantno. Preciznost koju poseduje i volja su veliki. Ima samopouzdanje uprkos tome što igra sa povređenom nogom. Služi ga i drugi servis, nema šanse da bih se ja u taj-brejku odlučio za tako riskantne servise, ističe Šveđanin.  

FOTO: AP

On je takođe istakao da je zabrinut zbog Novakove povrede.

- Zabrinut sam, ne sećam se da je ikada tako govorio o svom telu. (Novak je istakao zabrinutost zbog povrede) Rafa je obično iskren, često ga pitaju o povredama, a Novaka nemamo često priliku da vidimo povređenog. Čak i kada jeste, on to zadrži za sebe. Zato sam zabrinut. Dobra stvar je što on i sa malom povredom može mnogo da uradi. Popravio je forhend, kao i servis. Dok god može da igra naći će način, taktički, on bi i sa jednom nogom pronašao način da igra, poručio je Vilander na Eurosportu.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)