RUSIJA REAGOVALA NA ODLUKU AUSTRALIJAN OPENA: "Diskriminacija ruskih tenisera otišla je korak dalje"

Novosti online

17. 01. 2023. u 11:12 >> 11:17

AMBASADA Rusije u Australiji ocenila je danas da je odluka o zabrani ruske i beloruske zastave na teniskom Australijan openu, još jedan primer neprihvatljive politizacije sporta.

РУСИЈА РЕАГОВАЛА НА ОДЛУКУ АУСТРАЛИЈАН ОПЕНА: Дискриминација руских тенисера отишла је корак даље

Foto: EPA/TRACEY NEARMY

Ruska ambasada oglasila se u objavi na Telegramu:

- Pored već postojeće diskriminacije ruskih tenisera politikom 'neutralne zastave', teniski savez Australije je sada otišao još dalje i odlučio da zabrani navijačima da ih podržavaju, prenosi list Izvestija.

Organizatori teniskog turnira Australijan open prethodno su zabranili ruske i beloruske zastave tokom takmičenja, nakon što su gledaoci uneli više od jedne na tribine prvog dana prvog ovogodišnjeg grend slem turnira.

FOTO: Tanjug/AP

Razlog za takvu odluku je to što je tokom meča prvog kola između Ruskinje Kamile Rakimove i Ukrajinke Katerine Baindl na tribinama istaknuta ruska zastava, nakon čega je protestovao ukrajinski ambasador u Australiji Vasil Mirošničenko, prenosi AP.

Politika Australijskog teniskog saveza podrazumeva da je ruskim i beloruskim igračima dozvoljeno da se takmiče na turniru, ali samo kao "neutralnim" sportistima, odnosno njihova nacionalnost nije navedena u zvaničnom rasporedu ili rezultatima, a zastave njihovih zemalja nisu prikazane ni na TV grafikama, navodi AP.

BONUS VIDEO: NEPOZNATI AUSTRALIJAN OPEN: Ovo možda niste znali o poznatom turniru

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu