SEČA FAVORITA U ADELEJDU: Početak godine kao iz pakla za najbolje

Novosti online

02. 01. 2023. u 09:50

Šesti teniser sveta, Kanađanin Feliks Ože-Alijasim završio je takmičenje na turniru u Adelejdu već u prvom kolu pošto je danas od njega bio bolji Australijanac Aleksej Popirin sa 6:4, 7:6(5).

СЕЧА ФАВОРИТА У АДЕЛЕЈДУ: Почетак године као из пакла за најбоље

Foto: AP

Popirin je do svoje treće pobede protiv tenisera iz TOP 10 stigao posle sat i 53 minuta igre. Australijanac je upisao 11 asova i vratio se posle 1:4 u drugom setu, da bi na kraju slavio posle taj-brejka koji je dobio sa 7:5 iskoristivši prvu meč loptu.

Prvu prepreku u novoj godini nije uspeo da preskoči ni 11. na ATP listi, Danac Holger Rune. On njega je bolji bio Japanac Jošihito Nišioka sa 2:6, 6:4, 6:4 posle dva sata i sedam minuta igre.

Popirin će u drugom kolu igrati protiv Amerikanca Markosa Đirona, dok će protivnik Nišioki biti Amerikanac Mekenzi Mekdonald.

U drugo kolo turnira u Adelejdu plasirao se i Francuz Kantan Alis, koji je savladao domaćeg tenisera Džordana Tompsona sa 6:3, 6:4. Trenutno 64. igrač na ATP listi će u drugom kolu igrati protiv pobednika meča u kojem se sastaju Novak Đoković i Konstant Lestjen.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)