NADAL KONAČNO OBJASNIO SVOJU OPSESIJU: Ove zašto Španac ima čudan ritual sa flašicama

Novosti online

26. 12. 2022. u 19:06

RAFAEL Nadal poznat je po tome da ima veliki broj rituala koje opsesivno ponavlja uoči, za vreme, a i nakon mečeva. Španski teniser sada je dao obrazloženje za jedan od njih, ali i otkrio nešto što je mnoge iznenadilo.

НАДАЛ КОНАЧНО ОБЈАСНИО СВОЈУ ОПСЕСИЈУ: Ове зашто Шпанац има чудан ритуал са флашицама

FOTO: Tanjug/AP

Naime, 36-godišnji "bik sa Majorke" otkrio je da, verovali ili ne, tokom karijere nije slomio niti jedan reket.

- Slomio sam ih nula do sada. Porodica mi nije dozvoljavala da lomim rekete. A za mene lomljenje reketa bi značilo da nemam kontrolu nad svojim emocijama - naveo je Nadal pre nekoliko godina a sad se i nadovezao na izjavu iz 2020. godine:

- Ima dece koja bi volela da imaju teniski reket. Ako izgubim, ja sam kriv. Ne moj reket. Uvek sam imao samokontrolu. Moja filozofija je da nikada ne odustajem u sportu i životu - zaključio je Rafa.

Lomljenje reketa jedan je od način na koji mnogi nakon grešaka i dekoncentracije izbacuju iz sebe negativnu energiju, kako bi duel mogli da nastave fokusirani samo na igru.

To, ipak, nije slučaj sa jednim od najboljih tenisera svih vremena Rafaelom Nadalom, koji nikada u karijeri bes nije iskalio na reketu.

Jedan je od retkih iz sveta "belog sporta" koji može da se pohvali ovime, uvek se vodi fer-plejom, kako navodi, ali je i poseban po nekim ritualima koju većina ne razume. Španac na svakom meču ne gazi linije na terenu van poena, a najupečatljivije je to što uvek dosta vremena posveti pedantnom ređanju flašica sa vodom uvek na isto mesto.

Mnogi to nazivaju opsesijom, a Nadal kaže da je to njegov ritual:

- Ako to ne uradim sa flašicama, a sednem, to bi značilo da su mi misli odlutale. Ako uvek uradim to sa flašicama, to znači da sam fokusiran i da sam fokusiran isključivo na tenis - objasnio je Nadal u intervjuu za stanicu “CBS”.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)