BORIS BEKER OTKRIO ŠOKANTNE DETALJE IZ ENGLESKOG ZATVORA "Dva puta su pokušali da me ubiju, Jirgenu Klopu nisu dozvolili da me posećuje"

Novosti online

21. 12. 2022. u 14:38

SLAVNI nemački teniser Boris Beker odnedavno je slobodan čovek pošto je oslobođen iz britanskog zatvora, ali je cenu za puštanje na slobodu platio proterivanjem sa tla Ujedinjenog Kraljevstva. Novi život započeo je u rodnoj Nemačkoj, a za tamošnju televiziju dao je intervju u kome je odao nekoliko šokantnih detalja iz vremena provedenog u zatvorima Vondsvort i Hanterkomb.

БОРИС БЕКЕР ОТКРИО ШОКАНТНЕ ДЕТАЉЕ ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЗАТВОРА Два пута су покушали да ме убију, Јиргену Клопу нису дозволили да ме посећује

FOTO: AP

Otkrio je da su zatvorske vlasti odbile da menadžeru Liverpula Jirgenu Klopu izdaju dozvolu da ga poseti, jer je reč o poznatoj ličnosti čija bezbednost bi bila ugrožena.

- Dobri smo prijatelji, dao sam njegovo ime vlastima, ali rekli su da ne može da me poseti zato što je previše poznat i bili su zabrinuti za njegovu bezbednost. Imao sam pravo na dve posete u mesecu, morao sam da dam imena vlastima, ali to je veoma spor proces.

Gledaoce televizije Sat1 ipak je mnogo više šokirala Bekerova tvrdnja da je dva puta dobio pretnje smrću.

- Mislio sam da ću izgubiti život u Vondsvortu. Neko je hteo moj kaput i želeo je novac. Kasnije sam saznao da se radilo o ubici, rekao je da će me ubiti ako ne dobije šta je tražio.

Beker je slično iskustvo imao i u drugom zatvoru, Hanterkombu. 

- U Hanterkombu je drugi ubica rekao da želi da me ubije. Rekao mi je da će to učiniti  ako mu ne dozvolim da opere moju prljavu odeću. To je bilo nedavno, u oktobru. Kada mi je to rekao tresla mi se tacna za hranu u rukama. Sutradan je pao na kolena ispred mene, izvinio se, poljubio mi ruku i dodao kako me poštuje. 

Ipak, nekadašnji trener Novaka Đokovića i šestostruki grend slem šampion otkrio je da mu je vreme provedeno u zatvoru pomoglo u nekim stvarima. Uspeo je da se izbori sa zavisnošću od alkohola, kao i da izgubi desetak kilograma viška. 

A i što se tiče deportacije iz Velike Britanije, ionako važi deset godina, tako da jednog dana možda opet budemo gledali slavnog Nemca na Vimbldonu, kao navijača, trenera ili stručnog konsultanta.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024