"ISCEDIO SAM LIMUN DO POSLEDNJE KAPI": Rodžer Federer otkrio da tenis nikada nije shvatao ozbiljno i danas je srećan zbog toga

Novosti online

13. 12. 2022. u 08:28

RODžER Federer je okačio reket o klin, jedan od najvećih sportista svih vremena. Bravure koje je on izvodio u "belom sport" mogao je malo ko. Ruku na srce, Novak Đoković i Rafael Nadal su osvojili više grend slem titula, ali svaki neutralni navijač, kada bi mogao da bira čiji meč od ove trojice bi gledao, pokazao bi prstom na Švajcarca.

ИСЦЕДИО САМ ЛИМУН ДО ПОСЛЕДЊЕ КАПИ: Роџер Федерер открио да тенис никада није схватао озбиљно и данас је срећан због тога

FOTO: AP

Elegancija pokreta, veština udaraca, sve za čistu „desetku“, a šta bi tek bilo da je tenis shvatao ozbiljno, pošto je otkrio u emisiji „Dejli šou“ da baš nije bio toliko posvećen „belom sportu“.

- Kad sam odrastao, imao sam Mihaela Šumahera da se ugledam, bio je na vrhu tako dugo. Baš kao i Tajger Vuds. I uvek sam mislio da je to nemoguće uraditi, ostati na vrhu tako dugo i imati isti poriv. Sad me ljudi pitaju: „Kako si ti to uradio?“, i ja pomislim: „Pa to je normalno“. Samo izađeš tamo, uradiš nešto jednom, ponoviš to, pokušaš da pobediš iznova i iznova. A pošto je to zabavno, nastaviš to da radiš - objasnio je Federer u razgovoru u emisiji „Dejli šou“.

Svi bi, kaže Federer, voleli da budu u cipelama uspešnog sportiste, a on ističe da je tu i obaveza da se sport predstavlja na najbolji način, dok god uspeh traje.

- Stvarno sam iscedio limun do poslednje kapi i trudio sam se maksimalno do samog kraja. Bilo je neverovatno - kazao je Švajcarac.

Foto: AP

 

Nadovezao se i pričom o Pitu Samprasu, koji mu je pokazao kako izgleda biti uspešan na vrhu.

- Morao je to da mi pokaže i teško je, znate… Ali stvarno sam se i mnogo zabavio na ATP turu. Nije bilo tu sve samo o tenisu. Bilo je i lepih večera, prijatelja i srećan sam što nisam tenis shvatao tako ozbiljno i tako profesionalno. I dalje je za mene imao taj amaterski obrt, bar delom. Malo sam zabrinut za svaki sport koji se potpuno okreće u profesionalnom smeru, nadam se da neće izgubiti zabavu koja je važna - priča Federer.

- Sport je više od analitike igre, sportske nauke koja takođe ozbiljno napreduje. To je ok, važno je i to, ali kad vidite nekog da radi nešto da mu ide dobro, probajte tako. Drugi mogu da pokažu kako se neke stvari rade. Mi živimo u statističkom svetu, volimo to, volimo da rušimo rekorde, ko je najveći i sve te stvari. Ali onda odete na teren, osvojite grend slem i postanete prvi i neko vas pita kada ćete uzeti sledeći i koliko ćete ostati na prvom mestu. Umesto da jednostavno uživate u tome. To je malo problem po mom mišljenju - zaključio je Federer. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja

Darko Miličić je jedna od najzanimljivijih ličnosti u našoj košarci. Svrstavan svojevremeno među najveće talente na svetu, izabaran je čak kao drugi pik na NBA draftu, ispred mnogih potonjih zvezda. U NBA ligi, međutim, nije uspeo. U Americi mu se i danas mnogi podsmevaju zbog toga. Ali… Upravo je ekipa najvećeg američkog sportskog medija, ESPN-a, ne tako davno doputovala u Srbiju da sazna nešto više o našem nekadašnjem reprezentativcu. Ono što su otkrili – zaprepastilo ih je.

07. 05. 2023. u 19:16

Komentari (2)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)