GOTOVO JE! MINISTAR POTVRDIO: Novak Đoković može u Australiju

Novosti online

17. 11. 2022. u 07:14

Vlada Australije potvrdila je danas da je srpski teniser Novak Đoković dobio vizu i da će moći da nastupa na Australijan openu u januaru.

ГОТОВО ЈЕ! МИНИСТАР ПОТВРДИО: Новак Ђоковић може у Аустралију

FOTO: AP/Tanjug

Devetostruki pobednik grend slema u Melburnu deportovan je u januaru ove godine iz Australije, pošto nije vakcinisan protiv korona virusa i zbog mogućnosti da bi prisustvo nevakcinisanog igrača moglo da podstakne protivljenje vakcinaciji.

Đokoviću je posle drugog poništavanja vize i deportacije sledila trogodišnja zabrana ulaska u Australiju, ali je ministar za imigraciju Endrju Džajls rekao da je odobrio zahtev srpskog igrača, pošto više ne postoji osnov za ukidanje vize.

"Gospodinu Đokoviću je naknadno odobrena privremena viza za ulazak u Australiju", naveo je Džajls u saopštenju.

Teniski savez Australije saopštio je da pozdravlja odluku o ukidanju vize za osmog tenisera sveta.

"Uvek težimo da se svi najbolji igrači sveta takmiče ovde u Melburnu u januaru i radujemo se što ćemo održati najbolji mogući turnir i za igrače i za navijače", dodaje se u saopštenju.

Australijan open, prvi grend slem u sezoni, igra se od 16. do 29. januara.

BONUS SADRŽAJ

Da li ste znali da je Novak Đoković u svojoj knjizi izneo plan kako da za samo četrnaest dana transformišete i telo i život? Uz nedeljni jelovnik, korisne savete za poboljšanje varenja i izvrsne recepte koji se lako pripremaju, lako ćete se osloboditi viška kilograma i poboljšati zdravlje. Novak vam otkriva i lake vežbe za razgibavanje, iste one koje i on radi pre svakog meča. 

Naručite onlajn svoj primerak knjige "Serviraj za pobedu" i krenite stopama najboljeg na svetu.


Takođe, još jedna knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče".

Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke i upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Poručite još danas vaš primerak ovog remek-dela koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest