SRBINU UKINUTA ZABRANA: Novak Đoković će igrati u Australiji

Novosti online

15. 11. 2022. u 08:01

Srpskom teniseru Novaku Đokoviću biće odobrena viza za ulazak u Australiju i učešće u januaru na Australijan openu 2023, prenosi danas Rojters pozivajući se na australijske medije.

СРБИНУ УКИНУТА ЗАБРАНА: Новак Ђоковић ће играти у Аустралији

FOTO: Tanjug/AP

Đoković je deportovan iz Australije uoči grend slema u januaru ove godine, jer nije vakcinisan protiv kovida-19, a bivšem svetskom broju 1 bio je zabranjen ulazak u zemlju do 2025. godine, navodi britanska agencija.

Gardijan Australija i nacionalni radio ABC izvestili su da su dobili potvrdu da je ministar za imigraciju Endrju Džajls poništio tu zabranu, dozvoljavajući Đokoviću da se takmiči.

Portparol australskog ministarstva za imigraciju odbio je da komentariše ove izveštaje, navodi britanska agencija.

Direktor Australijan opena Kreg Tajli izjavio je ranije u novembru da je Đoković dobrodošao u januaru, pod uslovom da dobije vizu, ali da Teniski savez Australije ne može da lobira u njegovo ime.

Australija je u julu ukinula pravilo kojim se zahteva od putnika iz inistranstva da prijave svoj vakcinacioni status protiv kovida, a Đoković je u oktobru saopštio da je dobio "pozitivne signale" u vezi napora da se poništi zabrana za njegov ulazak.

Đoković je juče rekao novinarima da njegovi advokati još čekaju informaciju od vlade Australije.

"Ništa još zvanično. Čekamo. Oni komuniciraju sa vladom Australije. To je sve što mogu da vam kažem za sada", izjavio je Đoković posle pobede na startu završnog turnira u Torinu u ponedeljak uveče, navodi australijski ABC.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije