NAJDRAŽA POBEDA U KARIJERI? Novak Đoković otkrio Italijanima koji mu je omiljeni meč

Novosti online

11. 11. 2022. u 11:04

Novak Đoković će naredne nedelje u Torinu pokušati da po šesti put osvoji ATP Tur finale.

НАЈДРАЖА ПОБЕДА У КАРИЈЕРИ? Новак Ђоковић открио Италијанима који му је омиљени меч

FOTO: Tanjug/AP

Ako uspe u tome, srpski teniser će izjednačiti rekord Rodžera Federera koji se oprostio od aktivnog bavljenja tenisom u septembru na Lejver kupu.

Novak će svakako biti jedna od zvezda turnira u "Pala Alpitur" areni, gde je u četvrtak obavljeno izvlačenje grupa. I sam pogled na grupe govori da je ona u kojoj je Đoković daleko teža od druge.

Srbina u "crvenoj grupi" očekuju dueli protiv Danila Medvedeva, Stefanosa Cicipasa i Andreja Rubljova.

Novaka su na gala ceremoniji u Torinu pitali koja mu je omiljena pobeda na ATP Tur finalima.

- Mislim da je to moja pobeda nad Rodžerom Federerom u O2 Areni 2012. Dobio sam ga u dva tesna seta. Obojica smo servirali veoma dobro, odlučilo je nekoliko poena, mala margina nas je razdvajala - prisetio se Novak tog duela koji je dobio sa 7:6 (6), 7:5.

Može se reći da je u Torino stigao u veoma dobroj formi, osvojio je turnire u Tel Avivu i Astani i stigao do finala na Mastersu u Parizu.

FOTO: Tanjug/AP

 

Ipak, taj meč sa Federerom govori koliko je uvek bilo teško prognozirati ko će pobediti.

- Kada sam igrao sa Rodžerom, uvek je bilo nepredvidljivo ko će slaviti. Znate da će vas on uvek naterati da igrate najbolji tenis da biste pobedili, jer on je uvek igrao na najvišem nivou. Zato je ta pobeda bila specijalna, posebno taj završni poen kada sam pogodio iz pasing šota na meč-lopti. Bio je to poseban osećaj - dodao je Đoković.

Što se tiče ove godine, sve će zavisiti i od uslova, a Đoković kaže da se dosta razlikuju od onih iz Londona, ali i sa Mastersa u Parizu.

- Imao sam prošle sezone veoma dobre mečeve u grupi. Dobio sam sva tri, onda sam u polufinalu izgubio od šampiona Zvereva. Ovde se igra i na većoj nadmorskoj visini, tako da je drugačije u odnosu na Pariz ili bilo koji drugi veći turnir. Otuda je uvek dobro doći nekoliko dana ranije i odraditi par treninga - zaključio je Đoković.

BONUS SADRŽAJ

Da li ste znali da je Novak Đoković u svojoj knjizi izneo plan kako da za samo četrnaest dana transformišete i telo i život? Uz nedeljni jelovnik, korisne savete za poboljšanje varenja i izvrsne recepte koji se lako pripremaju, lako ćete se osloboditi viška kilograma i poboljšati zdravlje. Novak vam otkriva i lake vežbe za razgibavanje, iste one koje i on radi pre svakog meča. 

Naručite onlajn svoj primerak knjige "Serviraj za pobedu" i krenite stopama najboljeg na svetu.

Takođe, još jedna knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče".

Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke i upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Poručite još danas vaš primerak ovog remek-dela koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?