RIVALA DOVEO DO LUDILA Novak Đoković samleo Italijana, nestvarna igra za polufinale Pariza

Александар Илић
Aleksandar Ilić

04. 11. 2022. u 20:56 >> 20:58

NESTVARNO! Tako se može opisati igra Novaka Đokovića u četvrtfinalu mastersa u Parizu. Lorenco Museti bio je samo sparing partner furioznom Noletu koji je slavio 2:0 u setovima 6:0, 6:3.

РИВАЛА ДОВЕО ДО ЛУДИЛА Новак Ђоковић самлео Италијана, нестварна игра за полуфинале Париза

FOTO: Tanjug/AP

Prvi set Novak Đoković je dobio za svega 24 minuta igre. Odlični riterni, servisi, igra na mreži, sve je večeras funkcionisalo savršeno. Nije ni u jednom gemu Đoković rivalu dozvolio da ga ugrozi, te je veoma lako, za manje od pola sata prvi set upisao na svoj konto.

Zanimljivo je da je ovo Đokoviću 108. put bio da "krompirom" časti rivala, dok je rekorder za sada Džimi Konors koji je to uspeo 198. puta da učini.

Po prvi put je došao do asa i poena na drugi servis Museti u drugogm gemu drugog seta, to je ujedno i najduži gem večeras, trajao je nešto više od šest minuta, a nakon tri gem lopti Lorenco Museti upisao se na semafor.

Da stvari budu gore po Novaka, Museti se upisao već u sledećem gemu i na listi osvojenih brejkova.

Te je po prvi put poveo 2:1. U četvrtom gemu nova borba titana, iz trćee prilike Đoković je vratio brejk, a zanimljivo je da četiri gema drugog seta sada već traju više nego prvi ceo set. Nakon 29. minuta Đoković vodi ponovo, 3:2.

Bolje je da Museti nije ni uzimao pređašnji brejk, jer je samo razbesneo Đokovića koji je i naredni servis gem rivala osvojio. Firiozno je Novak nastavio, rivala je doveo u nekoliko navrata do ludila, besneo je Museti, ali mu to nije pomoglo. Servirao je Italijan za ostanak u meču, uspeo je da sačuva servis, ali je nakon toga odlični Novak sa 6:3 zakazao novo polufinale.

Tok meča pogledate u nastavku teksta:

NOVAK ĐOKOVIĆ - LORENCO MUSETI 6:0, 6:3

DRUGI SET

6:3 - Iskoristio je prvu od tri meč lopte Đoković za novo polufinale

5:3 - Mladi italijan uspeo je da odgovori pritisku i sačuva servis, sada je sve na Novaku.

5:2 - Novak Đoković se igra sa rivalom koji u nemoći ispušta krike, a takođe i često nervozno gestikuliše. Kažnjava to Đoković, koji ima gem loptu. Koristi je sjajnim servisom. Italijan servira za ostanak u meču.

4:2 - Novi brejk za Srbina, namučio je rivala, koji je frustriran besno raspalio po loptici u završnom poenu, promašivši i dubl polje.

3:2 - Tri vezane gem lopte imao je Đoković, iskoristio je prvu i ponovo poveo. Ponovo je krenuo da radi prvi servis Srbina.

2:2 - Dve brejk lopte imao je sada Đoković, međutim, spasao ih je Italijan.  Drugi set već sada traje koliko i celi prvi. Iskoristio je treću Đoković i stvari vratio kako treba da budu.

1:2 - Neočekivano, dve brejk lopte dobio je Italijan, u Đokovićevoj igri usledio je mali pad, a nakon neverovatno duge razmene rival je došao do brejka.

1:1  - Zanimljivo je da je tek sada Museti uzeo poen na drugi servis, a pre toga napravio i as, ali je svejedno gem ušao u dramu. Fantastično je došao do 30:30 Novak izlaskom na mrežu. Da bi potom po prvi put dozvolio rivalu gem loptu, koji je nakon velike borbe i tri gem lopti konačno upisao prvi gem.

1:0 - Nastavlja Đoković po istom. Napravio je jednu grešku u uvodnom gemu, ali to nije bilo dovoljno Italijanu da ga ugrozi.

FOTO: EPA

PRVI SET 6:0

6:0 - Mora van granica svojih mogućnosti Museti da igra kako bi uopšte došao do poena, fantastično riternira Đoković, a još bolje igra sa osnovne linije, tek sada je Italijan došao do prvog vinera. Dolazi Nole do set lopte, po 108. put Novak nulom osvaja set.

5:0 - Zastrašujuće za Muzetija u ovom trenutku izgleda Novak Đoković, samo 20 minuta mu je trebalo da dođe nadomak seta, Italijan će sada servirati za ostanak u setu.

4:0 - Igra Novak Đoković kao da mu je tek 10 godina, ovo je nestvarno. Tri gem brejk lopte za  neverovatnog Srbina! Spasao je Italijan prvu brejk loptu.

3:0 - Đoković fantastično menja ritam tokom poena, a Italijan nema odgovora, te Novak potvrđuje brejk.

2:0  - Pokušao je Museti da pošalje loptu sa mreže u ugao, Novak je to pročitao, dobro odreagovao, a Italijan na drugoj strani šalje lopticu u aut. Prva brejk lopta za Đokovića, Nije je iskoristio Srbin. Lavovska borba, prvi put je promašio Italijan servis, a Srbin dobija još jednu brejk loptu.

1:0 - Đoković je dobro počeo meč. Ubacio dva od četiri prva servisa i dobio gem 40:15. Već nakon prva dva poena Đoković je uspostavio kontrolu i počeo da diktira tempo.

19.35 - Fantastičan doček Novaka Đokovića na četvrtfinalni duel protiv Musetija.

UOČI MEČA

Novak Đoković se nije previše mučio protiv Karena Hačanova, koga je dobio 6:4, 6:1.

Italijan je do duela sa Srbinom došao pobedivši u osmini finala Kaspera Ruda u tri seta 4:6, 6:4, 6:4.

Đoković i Museti su se do sada sastajali samo dva puta i oba meča je dobio srpski teniser.

Masters u Parizu se igra za nagradni fond od 6.008.725 evra.

BONUS SADRŽAJ

Da li ste znali da je Novak Đoković u svojoj knjizi izneo plan kako da za samo četrnaest dana transformišete i telo i život? Uz nedeljni jelovnik, korisne savete za poboljšanje varenja i izvrsne recepte koji se lako pripremaju, lako ćete se osloboditi viška kilograma i poboljšati zdravlje. Novak vam otkriva i lake vežbe za razgibavanje, iste one koje i on radi pre svakog meča.

Naručite onlajn svoj primerak knjige "Serviraj za pobedu" i krenite stopama najboljeg na svetu.

Takođe, još jedna knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče".

Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke i upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Poručite još danas vaš primerak ovog remek-dela koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri