OVO ĆE CEO SVET DA GLEDA: Novak Đoković ispraća Rodžera Federera u penziju?

Novosti online

15. 09. 2022. u 18:39

TENISKI stručnjaci oglasili su se nakon objave Rodžera Federera da će karijeru završiti na Lejver kupu, a pojavila se informacija da će u Londonu igrati samo u dublu.

ОВО ЋЕ ЦЕО СВЕТ ДА ГЛЕДА: Новак Ђоковић испраћа Роџера Федерера у пензију?

FOTO: AP

Rodžer Federer je mnoge iznenadio odlukom da se penzioniše, mada... sa 41 godinom i tri sezone u kojima je više odsustvovao nego igrao zbog povreda, i nije toliko neočekivan. A taj kraj velike teniske priče imaće u Londonu na Lejver kupu.

Publika će na turniru imati priliku da vidi "veliku četvorku" Novaka Đokovića, Rodžera Federera, Endija Marija i Rafaela Nadala.

Povodom odluke Federera da se penzioniše i oprosti na Lejver kupu, svoje utiske dali su i komentatori i teniski eksperti Eurosporta, Mats Vilander, Barbara Šet i Aleks Koreča.

- Vratiti veliku četvorku na Lejver kupu je zaista neverovatno. Videćemo kako će izgledati zajedno u timu, kao i da li će igrati dublove zajedno, ali i kako ć izgledati njihova interakcija dok su jedan pored drugog i dok gledaju jedni druge u svojim timovima. Ovo je situacija za koju sam mislio da se nikada neće desiti.  Ovakvu situaciju nismo imali na Lejver kupu u prvih šest godina, ali sada imamo. Dakle, sada je na ostatku sveta da učini ovaj meč tesnim, jer je 6-0 za Evropu, a Džon Mekinro trenutno nije srećan kapiten, jer treba da igra protiv velike četvorke... Džone, srećno - poručio je Vilander.

Šet je rekla da je uzbuđena što će videti Federera na oproštajnom meču i istakla da će on najverovatnije igrati samo dubl, sa Novakom Đokovićem ili Rafaelom Nadalom u paru.

- Veoma sam uzbuđena što vidim Rodžera Federera na Lejver kupu. Tako dugo ga nismo videli da igra tenis. Pre dve godine na Vimbldonu je odigrao svoj poslednji meč i ovo će biti prvi meč na Lejver kupu. Nisam sigurna da li će igrati singl. Mislim da će najverovatnije igrati dubl, verovatno sa Rafom Nadalom ili Novakom Đokovićem. Ali mislim da su svi veoma uzbuđeni i da svi pričaju o tome - rekla je Barbara Šet.

Slično razmišlja i Aleks Koreča, koji takođe veruje da će Federer igrati samo dubl.

- Jedva čekam da vidim Rodžera na terenu. Tako smo uzbuđeni što ga vidimo kako igra, čak i ako je u pitanju samo dubl, jedva čekamo. Nadam se da će se osećti zdravo i dobro. Mislim da je to savršen događaj, jedva čekam da vidim kako se kreće i prilagođava svojim protivnicima. Za tenis je veoma važno da vidi Rodžera - rekao je Koreča.

BONUS VIDEO: Novak i Džuli igrali tenis u Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)