U HOTEL NA GOČU NOLE ULAŽE 20 MILIONA EVRA: Na padinama planine iznad Vrnjačke Banje, najbolji teniser sveta planira da gradi luksuzni kompleks

G. ĆIROVIĆ

01. 09. 2022. u 10:41

UKOLIKO sve protekne prema planu i bez nepredviđenih okolnosti, već početkom decembra ove godine najbolji svetski teniser i najbolji srpski sportista svih vremena Novak Đoković započeće izgradnju luksuznog hotelskog kompleksa, po najvišim svetskim standardima, na padinama planine Goč iznad Vrnjačke Banje.

У ХОТЕЛ НА ГОЧУ НОЛЕ УЛАЖЕ 20 МИЛИОНА ЕВРА: На падинама планине изнад Врњачке Бање, најбољи тенисер света планира да гради луксузни комплекс

Boban Đurović, predsednik Opštine Vrnjačka Banja, i Novak Đoković, Foto Privatna arhiva

Ovo je "Novostima" potvrdio Boban Đurović, predsednik Opštine Vrnjačka Banja, dodajući da je porodica Đoković za ovu namenu već kupila zemljište površine 1,17 hektara. Ono se nalazi nedaleko od puta koji vodi od prestonice srpskog kontinentalnog turizma do ove pitome planine.

- Procenjuje se da će izgradnja luksuznog hotela sa apartmanskim naseljem i svim pratećim sadržajima na padini Goča, a čiji je investitor porodica Đoković, koštati oko 20 miliona evra - kaže prvi čovek vrnjačke opštine.

- Projektom je predviđeno da će se ovaj kompleks prostirati na ukupno 25.000 kvadratnih metara. Za Vrnjačku Banju je od neprocenjivog značaja što će u svojoj ponudi imati najpoznatiji srpski brend, a Novak Đoković to svakako jeste.

Kompleks će se nalaziti na padinama sa vrnjačke strane, Foto G. Šljivić

Prema Đurovićevim rečima, najbolji svetski teniser ozbiljno je zaintersovan i za kupovinu zemljišta na vrnjačkoj strani planine Goč, gde želi da izgradi vikend-naselje sa atraktivnim sportsko-rekrativnim i turističkim sadržajima.

- Plan je da uz vikend-naselje budu izgrađeni sportski tereni, spa i velnes centar, bazeni, teretana, restoran i brojni prateći sadržaji. Nama je cilj i da u budućnosti renomirani srpski sportisti, poput Novaka Đokovića, prepoznaju Vrnjačku Banju kao idealno mesto u Srbiji za investiranje. To će svakako u potpuniti i višestruko obogatiti našu turističku ponudu - naglasio je Boban Đurović.

On je, takođe, dodao da je Đoković pokazao interesovanje i za projekat izgradnje panoramske gondole, od centra kraljice srpskog turizma pa do vrha Goča sa vrnjačke strane, što bi bez svake sumnje predstavljalo novu znamenitost i atrakciju.

POSEBNA VEZA I NESEBIČNA PODRŠKA

DA između kraljice srpskog banjskog turizma i najboljeg svetskog tenisera postoji posebna veza svedoči i to što su Vrnjčani svoju Povelju, kao najviše opštinsko priznanje, ove godine dodelili upravo Novaku Đokoviću za promociju sportskog turizma Vrnjačke Banje.

Prethodno, početkom ove godine, za vreme neizvesnosti da li će Novak nastupiti u Melburnu na Australijan openu, nekoliko stotina Vrnjčana, predvođenih predsednikom Opštine Bobanom Đurovićem, okupilo se na Trgu kulture u centru Vrnjačke Banje u znak podrške Noletu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)