OVO JE JEDINA NADA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Bi-Bi-Si otkrio u kom slučaju Srbin može nastupati na Ju-Es openu

Novosti online

23. 08. 2022. u 10:47

DA li će Novak Đoković nastupiti na Ju-Es openu? Pitanje svih pitanja na koje jedino ima odgovor srpski teniser, ali on ćuti kao zaliven.

ОВО ЈЕ ЈЕДИНА НАДА НОВАКА ЂОКОВИЋА: Би-Би-Си открио у ком случају Србин може наступати на Ју-Ес опену

FOTO: Tanjug

Čelnici Ju-Es opena su izdali saopštenje u kome jasno ističu da nevakcinisani teniseri ne mogu da igraju, ali opet su stavili Novaka na žreb među nosioce.

Naime, američka vlada i dalje ne dozvoljava ulazak u zemlju strancima koji nisu vakcinisani protiv korona virusa, pa Đoković trenutno nije u mogućnosti da igra, ali pošto nije otkazao nalazi se na žrebu.

Žreb se održava 25. avgusta, tako da Novak u najboljem slučaju ima još dva dana nade, koja se sve više svodi na teoriju.

Mnogi mediji širom sveta se bave Srbinom, britanski Bi-Bi-Si je u opširnom tekstu pisao o slučaju Đokovića i Ju-Es opena, gde se pitaju da li će osvajač 21 grend slem titule biti u mogućnosti da igra.

FOTO: AP/Tanjug

 

Britanci smatraju da ima još nade za Noleta, pošto je Američki centar za bolesti i prevenciju odlučio 11. avgusta da izjednači vakcinisane i nevakcinisane građane, uz najavu da se radi na usklađivanju dokumenata i smernica u brojnim oblastima, uključujući i putovanja, te da će to biti odlučeno u narednim nedeljama, što je dalo nadu Novaku i njegovim navijačima.

Ali pošto značajnih odluka po ovom pitanju nije bilo još od 11. avgusta, jasno je da vreme ističe i da su šanse već sada gotovo minimalne. Jedina nada je da se u naredna dva dana odluči da se ukinu restrikcije, pa da Novak ostane na žrebu i da mu se dozvoli da igra.

A kako stvari stoje, Amerikanci će popustiti mere 1. septembra, što nikako ne ide u prilog Đokoviću. Grend slem nepravda prema srpskom teniseru se nastavlja, gledamo drugi deo...

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!