NEPRAVDA: Novak Đoković i najveća "krađa" u istoriji tenisa

Novosti online

22. 08. 2022. u 08:56

Nakon mastersa u Sinsinatiju ATP lista je doživela nekoliko promena u top 10. Nažalost, Novak Đoković nije ni u najboljih pet trenutno.

НЕПРАВДА: Новак Ђоковић и највећа крађа у историји тениса

FOTO: Tanjug/AP

Srbin ispašta zbog rigoroznih mera i svog stava da se ne vakciniše, pa je, iako je u sjajnoj formi i bez sumnje čovek koji zaslužuje da bude na tronu po igračkim kvalitetima, ostao na šestom mestu! 

Sada je srpski as ispred Kaspera Ruda, koji je sa pete pao na sedmu poziciju, dok je Stefanos Cicipas napredovao za dva mesta i pretekao i Đokovića i Ruda zbog plasmana u finale Sinsinatija!

Prvi teniser sveta je i dalje Danil Medvedev sa 6.885 poena, ali Rus mora da odbrani titulu na Ju Es openu koji počinje 29. avgusta kako bi ostao na tronu.

Sledi ga Aleksander Zverev sa 5.760 poena, pa Rafael Nadal sa 5.630. Četvrti je njegov mladi sunarodnik Karlos Alkaraz sa 5.190 poena, ispred Stefanosa Cicipasa, Novaka Đokovića i Kaspera Ruda...

Posle Ruda, top 10 upotpunjuju Feliks Ože-Alijasim, Kameron Nori i Hubert Hurkač.

Foto: Printscreen

 

Osvajač Sinsinatija Borna Ćorić skočio je sa 152. na 29. poziciju i zahvaljujući senzacionalnom trijumfu i osvajanju prvog mastersa u karijeri, biće nosilac na Ju-Es openu.

Što se tiče ostalih srpskih igrača, Miomir Kecmanović je ostao 36. na svetu, Filip Krajinović se popeo za jednu poziciju na 45. mesto, Dušan Lajović je skliznuo za jedno na 88, a Laslo Đere za tri mesta na 89. poziciju.

Bonus video - Slovenci pohrlili da vide Jokića, Dončića i Novaka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)