NOVAK ĐOKOVIĆ DOBIO VESTI IZ AMERIKE: Posle najnovijeg saopštenja Ju-Es opena je gotovo sve jasno

Novosti online

21. 08. 2022. u 22:58

NOVAK Đoković, Srbija i teniska planeta sa nestrpljenjem iščekuju da saznaju da li će američka vlada ublažiti kovid ograničenja na vreme kako bi se osvajač 21 grend slem titule takmičio na predstojećem Ju-Es Openu.

НОВАК ЂОКОВИЋ ДОБИО ВЕСТИ ИЗ АМЕРИКЕ: После најновијег саопштења Ју-Ес опена је готово све јасно

FOTO: Tanjug/AP

Kako vreme otkucava, a čelnici turnira tek treba da zvanično obelodane hoće li kralj belog sporta imati priliku da pokaže svoju tenisku magiju, organizatori su sada potvrdili da će primeniti niz protokola zbog pandemije SARS CoV-2 virusa.

A sve to u velikoj meri će uticati na Novaka Đokovića, čoveka koji je odlučno odbio vakcinaciju i pokazao da se stavovi i ideali ne izdaju zarad novca, slave i uspeha.

FOTO: AP/Tanjug

Dok konačne mere tek treba da budu objavljene, veb stranica turnira je ažurirala informacije o ograničenjima za ulazak na Otvoreno prvenstvo Amerike, a navijači koji putuju iz inostranstva da bi prisustvovali Ju-Es openu su upozoreni da će morati da budu potpuno vakcinisani da bi ušli u zemlju.

- U ovom trenutku svi koji imaju karte neće morati da pokažu dokaz da su vakcinisani da bi ušli na Ju-Es open. Ipak, ukoliko putujete iz inostranstva, kako biste bili na Ju-Es openu, morate da budete vakcinisani prihvatljivom serijom vakcina za kovid da biste putovali u Sjedinjene Američke Države (ovo se odnosi na one koji nisu građani SAD ili imigranti), stoji u saopštenju.

FOTO: Tanjug

Dakle, sa "Flešing Medouza" naglašavaju da će striktno poštovati mere bezbednosti i savete u vezi sa kovidom koje im preporučuje politički vrh Njujorka i Amerike.

Ova vest, nažalost, mogla bi bi da rasprši sve nade da će Novaka Đokovića preći preko Atlantika, s obzirom na to da je turnir turnir praktično "iza ugla" i počinje 29. avgusta. 

Iako preostaje još nepunih osam dana do početka, deluje da je sada već kasno - da se nikakvo revolucionarno ukidanje propisa nije dogodilo, a današnja objava vodećih ljudi ovog prestižnog turnira je indicija onoga što bi zvanično Srbija mogla da sazna u bliskoj budućnosti: Novak Đoković neće igrati na Ju-Es openu, osim ako se ne desi čudo i američke vlasti svim nevakcinisanim građanima sveta ne ukinu zabranu dolaska i omoguće dolasko na tlo Sjedinjenih Američkih Država.

BONUS VIDEO: PORUKA ZA NOVAKA: Na kuli Beograd ispisuju se reči podrške

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024