JURIŠ NA OSMO FINALE: Novak Đoković danas protiv Norija u polufinalu Vimbldona

Đ. SAMOILOVIĆ

08. 07. 2022. u 08:30

MOTIVACIONI govor sa odrazom u ogledalu, pomogao je Novaku Đokoviću da kreira još jedan nezaboravan povratak u meču sa Janikom Sinerom.

ЈУРИШ НА ОСМО ФИНАЛЕ: Новак Ђоковић данас против Норија у полуфиналу Вимблдона

FOTO: Tanjug/AP

"Kambek" u svom stilu, doneo je srpskom teniseru plasman u polufinale Vimbldona gde ga danas čeka okršaj sa domaćim igračem Kameronom Norijem (14.30).


Za razliku od Rolan Garosa i Ju-Es opena, Đoković u Londonu uživa status miljenika publike. Ipak, danas će za podršku verovatno morati da se obrati sam sebi, eventualno boksu na tribinama gde će sedeti Goran Ivanišević, supruga Jelena i ostali članovi tima, jer na Vimbldonu domaći igrači imaju privilegovan status.

Dovoljno je samo baciti pogled na snimke mečeva Endija Mareja, gde je svaki navijač na Centralnom terenu frenetično klicao i pozdravljao svaki potez nekadašnjeg svetskog broja jedan. Ništa manje ne očekuje Novaka danas, ali ako neko u svetu tenisa zna da se izbori sa "fudbalskom" atmosferom onda je to naš as.

Sa Norijem je do sada Novak odigrao samo jedan meč i rutinski pobedio. Kada su u pitanju okršaji sa teniserima iz Velike Britanije na Vimbldonu, Đoković je na skoru od tri pobede i jednog poraza. Padali su u duelima sa našim asom Kajl Edmund, Džek Drejper i Džejms Vord, dok je jedini domaći igrač koji je uspeo da uzme skalp Srbinu u Londonu Endi Marej.

- Igrali smo na Završnom mastersu, samo jedan međusobni duel. Drugačiji uslovi, turnir, okruženje nego što je ovde na Vimbldonu. Polufinale grend slema na Centralnom terenu u svojoj zemlji, podrška publike. Nema šta da izgubi. Svaka pobeda od sada za njega je velika stvar. Znam to. Trenirali smo nekoliko puta. Znam njegovu igru dobro. Tu je. Naravno da ću se spremiti - konstatovao je Novak pred današnji meč.

Sa druge strane, kao što i Đoković kaže, Nori nema ama baš ništa da izgubi u ovom meču. I sam plasman u polufinale Vimbldona je za njega u ovom trenutku veliki podvig. Naravno, daleko od toga da će Kameron biti izuzet od okova pritiska koji nosi nastup na Centralnom terenu pred domaćom publikom.

- Naravno, mislim da je to jedan od najtežih zadataka u tenisu. Rekao bih da je trava njegova omiljena podloga o čemu dovoljno govori neverovatan učinak koji ima na Vimbldonu. Mislim da će biti baš teško. Jedva čekam da izađem na teren i da vidim kako će Novak izaći. Biće to baš izazovno - rekao je Nori.

Ako Đoković opravda status favorita i savlada Kamerona, plasiraće se u svoje osmo finale Vimbldona, gde ga čeka Nik Kirjos koji je zbog odustajanja Rafaela Nadala direktno prošao u finale. U šest od sedam pomenutih bitaka za titulu, Novak je slavio.


BONUS VIDEO - Veličanstveni Novak Đoković
 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)