SCENA ZA PAMĆENJE: Novak Đoković sreo Rodžera Federera na Vimbldonu, a onda... (FOTO)

Đ. SAMOILOVIĆ

03. 07. 2022. u 16:35

KAKO se tradicija neguje i poštuje na Vimbldonu, najbolje je moglo da se vidi danas. Skup velikih šampiona najprestižnijeg grend slema ulepšao je proslavu 100 godina Centralnog terena u kompleksu "Ol Ingland kluba".

СЦЕНА ЗА ПАМЋЕЊЕ: Новак Ђоковић срео Роџера Федерера на Вимблдону, а онда... (ФОТО)

FOTO: AP

Hram "belog" sporta, gde su najveći padali i pobeđivali, ugostio je asove poput Rafaela Nadala, Novaka Đokovića, Gorana Ivaniševića, Bjorna Borga, Bili Džin King, Marion Bartoli, Venus Vilijams... ali onaj koji je pobrao najveće aplauze i ovacije je Rodžer Federer - osmostruki šampion Vimbldona.

U elegantnom odelu i belim patikama, Švajcarac je zakoračio na travu koju je pokoravao najviše od svih u istoriji, stao kraj Novaka, koji ga je zagrlio i potom razgalio navijače:

- Nadam se da ću se vratiti na Centralni teren još jednom. Nedostaje mi igranje ovde - rekao je Rodžer i izazvao opšte oduševljenje.

Koliko je taj Centralni teren londonskog kompleksa bitan, napomenuo je i Đoković.

- Moj prvi dodir sa tenisom su mečevi Pita Samprasa ovde. Sanjao sam da se i ja jednom nađem tu. Ostvario sam taj san 2011. Velika čast i privilegija je biti ovde pred svim ovim ljudima i šampionima. Nervozniji sam sada nego kada igram - nasmejao je Novak okupljene.

Podsetimo, Đoković danas igra meč osmine finala Vimbldona protiv Holanđanina Tima Van Rajthovena, a prenos tog duela možete uživo da pratite uz portal "Novosti".

BONUS VIDEO: Poruka rumunske teniserke Andree Prisakariu čitaocima "Novosti"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)