NOVAK ĐOKOVIĆ RAZAPET NA ZAPADU: Sramotno izveštavanje o stavovima Srbina

V.M.P.

02. 07. 2022. u 20:41

MEDIJSKA hajka koja se vodi protiv Novaka Đokovića ne jenjava...

НОВАК ЂОКОВИЋ РАЗАПЕТ НА ЗАПАДУ: Срамотно извештавање о ставовима Србина

FOTO: Tanjug/AP

Pre nego što se prođe kroz to kako su svetski mediji samo u jučerašnjem i današnjem danu izveštavali o kralju "belog sporta", valja se podsetiti nekoliko stvari...

Kada su se pojavili prvi slučajevi SARS-KoV-2 tipa koronavirusa niko nije mogao pretpostaviti kakve će to potrese izazvati u vrhu teniskog poretka. 

Dvadesetostruki grend slem šampion izbačen je iz Australije, dan pre početka turnira u Melburn parku u januaru ove godine.

Ministar za imigracije, Aleks Hok iskoristio svoja diskreciona ovlašćenja da ukine vizu sportskoj "ikoni", zbog njegove čelične odlučnosti da sledi ideale i ne podvrgne se kovid vakcinaciji.

Foto: Tanjug/AP/D. Kujundžić

Srpski teniser, nesvesno je podigao mnogo prašine tom odlukom i polarizovao planetu. Ipak jedno je sigurno, medijska "mašinerija" zapadne hemisfera obrušila se na Srbina.

Sve to ostavilo je nus-pojave, a obrisi toga koliki je uticaj štampe, ogledali su se kroz događanja na ovogodišnjem Rolan Garosu. 

Podsetimo kralj "belog sporta" još nije ni udario reketom lopticu kada su ga na terenu "Suzan Lengle" dočekali urlici negodovanja, kao pravi raritet u jednoj gospodskoj igri kakav je tenis, i na mestu gde ga je tradicionalno publika uvek ovacijama dočekivala. 

Prošlo je mnogo vremena od tada, posle mnogo političkih upliva Đoković je svrgnut sa trona, ali jedno se nije promenilo, način na koji se izveštava o od skora trećem reketu sveta.

Tako je "Tenis365" portal preneo Đokovićevu izjavu sa  naslovom  "Đoković nije zabrinut zbog rizika kovid-19 virusa".

FOTO: Printskrin

Ova bombastična rečenica, potpuno izvučena iz konteksta trebala je da predstavi da srpski as ne brine o generalnim opasnostima i rizicima koje sa sobom nosi pandemija.

Dok je po njegovoj izjavi jasno da se radi samo o tome da nema bojazan da će se, konkretno njemu nešto loše dogoditi u Londonu...

Srpski teniser naveo je i da je da je biti oprezan nešto što je imperativ za planetu, uzimajući u obzir sve ono što se dešavalo u minulom periodu, ali izgleda da neko u redakciji pomenutog portala nije dobro čuo reči najboljeg srpskog tenisera. 

- Posetio sam grad (London) nekoliko puta pre nego što je turnir počeo, ali nisam previše zabrinut za sebe - započeo je izlaganje Đoković na pitanje kako će adaptirati svoj životni stil, s obzirom na porast zaraženih tenisera u poslednjih nekoliko dana.   

- Samo pokušavam da ostanem zdrav, fokusiran i da igram na turnir. Ne razmišljam o tome da li ću dobiti kovid ili ne. Ali biti oprezan je nešto što mislim da je neophodno za sve, a posebno zato što smo prošli kroz ono kroz šta smo prošli u poslednje dve godine - zaključio je Novak Đoković nakon pobede nad Miomirom Kecmanovićem.

FOTO: Tanjug/AP

Prosto je neverovatno šta se sve radi zarad senzacionalizma, a naravno neizostavni deo svake priče o našem teniseru, bio je i Rafael Nadal.

- U međuvremenu, Đokovićev veliki rival Rafael Nadal posebno je oprezan kako bi izbegao izloženost virusu - zaključili su u tekstu.

Španski "Efe" otišao je korak dalje, tendeciozno izostavljajući upravo deo izjave u kojoj Novak navodi koliko je svestan opasnosti virusa za sve.

Dakle prenesena je svaka rečenica, osim one koja se nije uklapala u njihovu projektovanu sliku Srbina koga nije briga za zdravlje drugih.

Britanski Ekspres je briljantno izdanje Novaka naspram Miomira Kecmanovića u svom naslovu okarakterisao kratko i jasno rečima "Đoković se iznervirao". Dakle nakon demonstracije impresivnog tenisa, jedino čega su se ostrvljani setili, bilo je da aludiraju na proklizavanje našeg tenisera sredinom drugog seta. Jednu beznačajnu minijaturnu sekvencu, nakon koje je on delovao blago nezadovoljno iskoristili su kako bi saželi izveštaj sa meča, zaista sramno...

FOTO: Printskrin

"Tenismejdžors" ističe da će Đoković živeti sa velikom dozom straha u odnosu na druge tenisere, s obzirom na njegov vakcinalni status. Ovakav uvod napisan je uprkos činjenici da su mnogi teniseri već bili zaraženi virusom i da su prošli kroz teške oblike kovida, uprkos imunizaciji..

- Budući da je otvoreno nevakcinisan, Đoković bi mogao da strahuje od ponovnog izbijanja slučajeva Covida više od drugih igrača - naveo je portal koji se bavi isključivo "belim sportom". 

Ipak ne pada sneg da prekrije breg, već da svaka...

Podsetimo, Đoković je prebrodio i treću prepreku, Miomira Kecmanovića, pa ga čeka vrlo zanimljiv zadatak u četvrtom kolu.

Novak će u narednom kolu igrati protiv čuda iz Holandije Tima van Rijthovena koji je danas pobedio Nikoloza Basilašvilija.

BONUS VIDEO: Đokovićev trening sa Kecmanovićem

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (12)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!