NADAL OPET U KORONA PROBLEMU: Fotografisao se sa nemačkom teniserkom koja je zaražena

Novosti online

02. 07. 2022. u 16:24

NEMAČKA teniserka Tamara Korpač objavila je da je pozitivna na vorus korona, a to mogu da budu veoma loše vesti za Rafaela Nadala.

НАДАЛ ОПЕТ У КОРОНА ПРОБЛЕМУ: Фотографисао се са немачком тенисерком која је заражена

FOTO: Tanjug/AP

Naime, Korpač se dan pre priznanja da je zaražena pohvalila na društvenim mrežama zajedničkom fotografijom sa El matadorom koji je tako drugi put u nedelju dana imao blizak susret sa pozitivnom osobom.

Naime, on je uoči Vimbldona trenirao sa Mateom Beretinijem koji je samo dva dana kasnije odustao od učešća na Vimbldonu jer je dobio pozitivan rezultat na kovid testiranju.

- Ne, nema paranoje. To je realnost. U tome je stvar. Moj dobar prijatelj, Bautista Agut je morao da se povuče, to je još jedan slučaj. Kada se takve stvari dese, to je zato što okolo ima mnogo takvih situacija. Ne radim mnofo toga. Ovde sam i odmah idem kući, ne izlazim uopšte. To je deo sveta izazova sa kojim se suočavamo poslednjih godina. Ne kažem da stvari ne radimo na pravi način, jer moramo sve opet da otvorimo, da budemo slobodni, da imamo normalan život. Izgleda da je kovid sada manje opasan u smislu da ne stvara opasne zdravstvene probleme. Istovremeno, kad ne pazite, dešava se ovo. Nemam šta da dodam, to je to - rekao je Nadal.

Pravila na Vimbldonu su takva da igrači nemaju obavezu da se testiraju, ali svejedno brojni su slučajevi otkazivanja jer su se neki igrači samoinicijativno testirali, verovatno nakon što su osetili simptome.

Osim Beretinija, kovid je iz stroja izbacio Marina Čilića i Bautistu Aguta.

Nadal u subotu od 17 časova i 30 minuta treba da igra meč trećeg kola protiv Lorenca Sonega. 

Korpačeva je inače trebalo da učestvuje na turniru u Kontreksvilu nakon što ju je za učešće na dublu u Vimbldonu "ispalila" Harmoni Tan, koja je posle senzacionalne eliminacije Serene Vilijams želela da se posveti singlu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna