NJEGA ĐOKOVIĆ MORA DA SE PLAŠI: Muratoglu otkrio svog favorita za Vimbldon

Novosti online

21. 06. 2022. u 13:50

Teniski stručnjak i bivši teniser Patrik Muratoglu smatra da je Mateo Beretini jedan od favorita iz senke na Vimbldonu.

ЊЕГА ЂОКОВИЋ МОРА ДА СЕ ПЛАШИ: Муратоглу открио свог фаворита за Вимблдон

FOTO: Tanjug

Beretini se nakon pauze zbog povrede i operacije zgloba vratio na teren na startu sezone na travi i odmah osvojio dva turnira, Štutgart, a zatim i Kvins. 

Italijan pruža zaista sjajne partije na travi, a računajući i prošlu godinu, ima skor od 20-1 na toj podlozi. Jedini poraz pretrpeo je u finalu prošlogodišnjeg Vimbldona od strane Novaka Đokovića. 

Ipak, legendarni Patrik Muratoglu smatra da bi Mateo mogao da iznenadi i u konkurenciji Đokovića i Rafaela Nadala dođe do titule.

– Sjajno je videti da se Beretini vratio na travi. Mislim da će biti prava pretnja Đokoviću i Nadalu, zbog svog stila igre – rekao je Muratoglu i dodao:

– Nije samo moćan, već je i super precizan. Njegov forhend je jedan od najjačih na Turu. U svojim servis gemovima, ako mu vrate lopticu riternom, Mateo pronalazi svoj forhend i protivnika stavlja u defanzivu ili pogađa viner.

FOTO: Tanjug

 

Dalje analizirajući igru Italijana, Muratoglu objašnjava svoj stav.

– Iako je njegov bekhend slabiji udarac, Mateo ima dobar slajs, idealan za travu. On ga koristi da bi mu protivnici vratili višu loptu, dajući mu tako priliku za forhend.

Nema sumnje da je Beretini sjajan igrač na travi i da bi mogao da ugrozi Novaka, a po projektovanom žrebu do njihovog duela moglo bi da dođe već u četvrtfinalu.

BONUS VIDEO: Poruka rumunske teniserke Andree Prisakariu čitaocima "Novosti"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega