NEVEROVATNA IGA OSVOJILA ROLAN GAROS: "Rekla sam joj da ne plače, a sad ja plačem"

G. ČVOROVIĆ

04. 06. 2022. u 22:18

IGA Švjontek (1. VTA) je juče na centralnom terenu u Parizu osvojila svoj drugi grend slem i ujedno drugi pariski trofej, pobedom nad Koko Gof (23. VTA), lako i ekspeditivno - 6:1, 6:3.

НЕВЕРОВАТНА ИГА ОСВОЈИЛА РОЛАН ГАРОС: Рекла сам јој да не плаче, а сад ја плачем

FOTO: EPA

Već u prvom gemu izgubila je Amerikanka servis. Videla se važnost uloga finala slema koji je njena protivnica već osvojila ovde pre dve godine. Demonstrirala je silu Poljakinja u prvom setu. U drugom, Koko Gof se probudila i nošena povicima s tribina kojima je bilo stalo da se dvoboj oduži, odmah napravila brejk. Povela je sada ona sa 2:0 u gemovima. Ali, posle prolaznog naoblačenja, vratila se Švjontekova, i to kako. Vezala je pet gemova zaredom.

Osamnaestogodišnja devojka koja je sa samo 15 godina umela da iznenadi i Venus Vilijams na Vimbldonu, ovoga puta više nije mogla. Tenis će od nje u budućnosti još mnogo dobiti.

S druge strane, nezaustavljiva Poljakinja je ovom pobedom potukla rekord Serene Vilijams od 34 uzastopne pobede i izjednačila dostignuće njene sestre Venus sa 35 vezanih slavlja.

Iz prve zvuke grmljavine nad Bulonjskom šumom, pod još otvorenim krovom, potrčala je Švjontekova, u suzama, srećna, kroz izlaz sa terena do svog tima. Emocije su bile previše jake. Na kraju, Kup "Sizan Langlan" u rukama slavljenice, koji su joj predali Mats Vilander i Žil Moreton. I, ponovo suze, dok je slušala poljsku himnu.

- Rekla sam Koko da ne plače, a sad ja plačem! Ne brini, sledeće finale je tvoje - obratila se protivnici srećna pobednica, a onda je pomislila i na sebe:

- Neverovatan je osećaj osvojiti grend slem.

Imala je, u obraćanju s terena, i poruku podrške za Ukrajinu, što je propraćeno gromoglasnim aplauzom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda