ĐOKOVIĆ NAJVEĆI KRITIČAR VIMBLDONA: Hrvatski medij o Novaku i njegovoj borbi

A. I.

04. 06. 2022. u 19:45 >> 19:51

VESTI koje dolaze Engleske govore da bi teniserkama trebalo da pripadne polovina bodova. Hrvatski mediji bavili su se ovom temom iz nešto drugačijeg ugla, pominjući Novaka Đokovića.

ЂОКОВИЋ НАЈВЕЋИ КРИТИЧАР ВИМБЛДОНА: Хрватски медиј о Новаку и његовој борби

Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Dugo se već govori o odluci VTA i ATP da ne dodeljuju bodove na narednom Vimbldonu nakon što su organizatori odlučili da ruskim i beloruskim teniserima ne bude omogućeno da učestvuju.

Ipak, nakon odustajanja prvog zvučnog imena, Naomi Osake, počelo je da se govori o tome da bi kompromis ipak mogao da bude pronađen.

Hrvatski portal Indeks u opširnom tekstu bavio se i Novakom Đokovićem, ističući ga kao jednog od najglasnijih kritičara Vimbldona.

Đoković najglasniji kritičar sankcija

- Najglasniji je oko odluke organizatora bio srpski teniser Novak Đoković. Ukoliko odluka ostane na snazi, on neće moći da brani 2000 poena koje je osvojio prošle godine, navodi Indeks, podsećajući na reči Srbina "Vimbldon je grend slem koji sanjam još kao dete, ne gledam ga kroz nagradni fond, ali kroz ovu odluku gube obe strane.

- Ovo je jako nekorektno prema meni, prema svima koji su prošle godine ostvarili dobre rezultate. Gubim bodove i ne mogu ih odbraniti zbog politike. Na ličnom nivou izgubiću četiri hiljade bodova, prenosi indeks

Podsetimo, Vimbldon je objavio da neće dozvoliti učešće ruskim i beloruskim teniserima, zbog rata u Ukrajini. Vlada Velike Britanije zatražila je potom da teniserima izađe u susret tako što će od njih zatražiti da se ne takmiče pod zastavom svoje zemlje, uz pisanu garanciju da ne primaju novac od ruskih sponzora.

Podsetimo, Novak Đoković brani titulu u Londonu, a upitno je hoće li nastupiti Andrej Rubljov, Aslan Karacev, Danil Medvedev... Zbog zabrane, a Rafael Nadal je upitan zbog problema sa stopalom.

BONUS VIDEO: PORUKA ZA NOVAKA: Na kuli Beograd ispisuju se reči podrške

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri