KRUNISANA KRALJICA PARIZA: Neverovatna Iga Švjontek nastavlja pohod na Đokovićev rekord

Novosti online

04. 06. 2022. u 16:20 >> 16:22

IGA Švjontek i Kori "Koko" Gof sastale su se u finalu Otvorenog prvenstva Francuske. Meč na centralnom stadionu "Filip Šatrije" završen je rezultatom 6:1, 6:3 , čime je Poljakinja nastavila svoj nestvarni niz pobeda.

КРУНИСАНА КРАЉИЦА ПАРИЗА: Невероватна Ига Швјонтек наставља поход на Ђоковићев рекорд

FOTO: AP

Prva igračica sveta furiozno je ušla u susret, stvoriviši sebi osam brejk šansi od kojih je tri uspešno realizovala i ubedljivo privela prvi set kraju.

Njena rivalka pokazala je naznake teniskog talenta, koji neosporno poseduje i već na startu drugog uzela gem na servis protivnice. 

Ipak bio je to samo kratkotrajan bljesak ove tinejdžerske senzacije...

Švjontekova je krenula da servira daleko sigurnije, da pleše pariskom šljakom i šalje ubitačne vinere, za ubedljiv trijumf i zvanje nove teniske kraljice Pariza .

Time ona je nastavila niz pobeda koji sada iznosi 35, a rekord u svetu tenisa drži sprski as Novak Đoković koji je 2011. godine upisao svoju 43. pobedu u nizu.   

Prošle godine ova teniserka je prvi put ušla u TOP 10, dospela je na četvrto mesto VTA liste, debitovala je na završnom turniru i tako postala prva Poljakinja još od Agnješke Radvanske kojoj je to pošlo za rukom

Ono što Iga radi ove sezone, to je zaista za udžbenike, u poslednjih 35 mečava nije zabeležila nijedan poraz, trenutno ima zvanje najbolje igračice na svetu i u 2022. godini ima 5 osvojenih titula. U prošlom kolu je počistila sa terena Dariju Kasatkinu prepustivši joj samo 3 gema.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)