"PARIZ, VIDIMO SE U SREDU" Nadal potvrdio nastup na Rolan Garosu (FOTO)

O. M.

17. 05. 2022. u 13:05

KRALj ŠLjAKE dolazi po 14. naslov šampiona Otvorenog prvenstva Francuske. Rafael Nadal je jednom rečenicom odagnao strepnje svojih navijača da će ga povreda stopala sprečiti da se bori za povratak na tron u Parizu.

ПАРИЗ, ВИДИМО СЕ У СРЕДУ Надал потврдио наступ на Ролан Гаросу (ФОТО)

Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Rafa je protekle nedelje imao dosta problema sa starom boljkom stopala, čak je izjavio da mu je veliki izazov izlazak na teren da trenira i najavio da će u Pariz voditi lekara Anhela Ruisa Kotora.

Sve to dešavalo se posle poraza u trećem kolu Rima od Denisa Šapovalova, ali izgleda da je želja za nastupom u Bulonjskoj šumi i svrgavanjem Novaka Đokovića sa trona jača od svih bolova.

- Danas sam u Manakoru, ali vidimo se u sredu u Parizu - napisao je El matador na Instagramu uz fotografiju kako vežba na zemljanim terenima svoje akademije u Manakoru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rafa Nadal (@rafaelnadal)

Iako Nadala muči povreda, kladionice i teniski analitičari mu daju najviše šansi za titulu, ispred Novaka i Alkaraza koji su osvojili dva poslednja velika turnira na šljaci.

Zbog činjenice da je prethodne nedelje Nadal pao na petu poziciju, postoji mogućnost da se najveći derbi svetskog tenisa desi već u četvrtfinalu. 

Prošle godine sastali su se u polufinalu, a poslednje četvrtfinale igrali su 2015. godine, kada je slavio Novak, ali je kasnije u finalu izgubio od Vavrinke.

Rolan Garos počinje 22. maja, a titulu brani Novak Đoković, koji je bez obzira na rezultat u Gradu svetlosti, obezbedio još tri nedelje na čelu ATP liste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

EKOLOGIJA JE ŽENSKOG RODA: Žene kao važni nosioci promena u zaštiti životne sredine