OVO SE ČEKALO 16 GODINA: Novak Đoković saznao prvog rivala u Madridu, biće to spektakl

Č. V.

02. 05. 2022. u 16:56

NOVAK Đoković saznao je ime prvog protivnika na Mastersu u Madridu.

ОВО СЕ ЧЕКАЛО 16 ГОДИНА: Новак Ђоковић сазнао првог ривала у Мадриду, биће то спектакл

FOTO: Tanjug

Najbolji teniser sveta će odmeriti snage sa Gaelom Monfisom. Francuz je inače redovna mušterija srpskog asa. Naime, oni su do sada odigrali 17 međusobnih duela i u svakom je slavio osvajač 20 grend slem titula.

Zanimljivost u vezi ovog rivalstva je to da su od svih tih mečeva samo jedan odigrali na šljaci. Bilo je to davne 2006. godine na Rolan Garosu, a Nole je slavio sa 3:0. Ali, ne baš lako - bilo je 7:6(5), 7:6(5), 6:3.

Sada, posle skoro 16 punih godina, ljubitelji tenisa moći će ponovo da gledaju Gaela i Novaka na najsporijoj podlozi, na kojoj je Đoković u karijeri ostvario 246 pobeda i 61 poraz, a Monfis ima učinak 131-88.

Poslednji put Srbin i Francuz odmerili su snage na Mastersu u Parizu prošle godine, kada se Monfis povukao sa turnira i omogućio Beograđaninu da se plasira u osminu finala.

Gael Monfis/Foto: EPA-EFE/Emilio Naranjo

Iskusni Parižanin se u drugo kolo Mastersa u Madridu plasirao pošto je ubedljivo pobedio mladog Španca Karlosa Himena Valera (6:3, 6:0) koji je dobio pozivnicu da nastupi u glavnom žrebu turnira iz serije 1000.

Monfisu je jedan brejk bio dovoljan da reši prvi set, dok je u drugom dva puta rivalu oduzeo servis i tako bez mnogo poteškoća prošao u narednu rundu.

Koliko je Francuz bio dominantan protiv 369. igrača sveta pokazuje činjenica da je izgubio samo šest poena na svoj servis.

Đoković i Monfis će igrati u utorak, a termin njihovog 18. okršaja biće tek poznat.

BONUS VIDEO: Đoković i Rubljov se tucali jajima pre početka meča

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić