11. JUL JE TAJ DAN: Novak Đoković i datum koji će promeniti istoriju tenisa

Novosti online

18. 04. 2022. u 08:34

NOVAK Đoković je započeo 366. nedelju na čelu ATP liste.

11. ЈУЛ ЈЕ ТАЈ ДАН: Новак Ђоковић и датум који ће променити историју тениса

FOTO: Tanjug

Srpski as je povećao prednost u odnosu na prvog pratioca Danila Medvedeva. Đoković od danas ima 8.340 bodova, dok je Medvedev sakupio 8.230. Prednost je, dakle, uvećana za 100 ATP poena, pošto je Đoković prošlog ponedeljka imao samo 10 bodova više od ruskog tenisera.

Srbin je eliminisan u drugom kolu prestižnog turnira u Kneževini, ali je izgubio manji broj bodova nego Medvedev u odnosu na pre 12 meseci, pa je Novak dodatno pobegao drugom teniseru sveta.

A što se tiče rekorda, Đoković je davno nadmašio Rodžera Federera sa 310 sedmica, a da bi ušao u istoriju kao najbolji u obe konkurencije, trebalo bi da prestigne čuvenu Nemicu Štefi Graf, koja je prva bila čak 377 nedelja.

To će moći da učini već 11. jula ukoliko do tada ne izgubi prvu poziciju, a u ovom trenutku je sigurno da će do 9. maja biti na čelu ATP liste, bez obzira na svoje i rezultate konkurenata. Neće to biti lak posao za prvog tenisera sveta.

Do 11. jula brani po 2.000 bodova sa Rolan Garosa i Vimbldona, neće biti lako, ali će biti slatko.

U Top 10 nije bilo promena, pa je Aleksander Zverev na trećem mestu, Rafael Nadal na četvrtom, novi-stari šampion mastersa u Monte Karlu Stefanos Cicipas je peti, a slede ih Mateo Beretini, Kasper Rud, Andrej Rubljov, Feliks Ože-Alijasim i Kameron Nori.

Od srpskih tenisera Miomir Kecmanović je i dalje 38. na svetu, Filip Krajinović je 45, Laslo Đere 50, pošto je napredovao za 12 mesta posle turnira u Monte Karlu, dok je Dušan Lajović 78. jer je pao za 29 pozicija.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024