IZ VRANJA NA ROLAN GAROS: Korejac se u Srbiji sprema za Pariz

Дејан Ристић
Dejan Ristić

17. 04. 2022. u 22:39

VUBIN Šin (18), južnokorejski teniser, u sklopu priprema za predstojeći turnir u Rolan Garosu, boravi u Vranju.

ИЗ ВРАЊА НА РОЛАН ГАРОС: Корејац се у Србији спрема за Париз

Merdžijević i Šin Foto D. R.

Talentovani Korejac u gradu pod Pržarom boravi zahvaljujući Vranjancu Đorđu Merdžijeviću, treneru sa ATP licencom, koji svoje međunarodno iskustvo koristi da bi promovisao tenis u svom rodnom gradu.

Šin je prvi put u Vranju i Srbiji, a saradnju sa Vranjancem Merdžijevićem ostvario je u Kini, od kada je ovaj postao njegov lični trener.

- Veoma mi se dopada vaš grad, a posebno mi prijaju klimatski uslovi. Verujem da ću, uz stručnost mog trenera i uslove koje imam za sveobuhvatne pripreme, moći da ostvarim dobre rezultate na predstojećim takmičenjima - kaže Šin.

Za mladog tenisera prijem u gradskoj kući je priredio gradonačelnik dr Slobodan Milenković, koji je izrazio zadovoljstvo što je jedan mlad i uspešan sportista izabrao da se za tako značajne turnire priprema baš u Vranju. Predstavio je gostu i planove grada za unapređenje i razvoj sporta i, posebno, tenisa, koji doživljava veliku popularnost.

Posle Rolan Garosa, Šin planira da se vrati u Vranje i priprema se za Vimbldon. Trenutno je među prvih 50 tenisera sveta u juniorskoj kategoriji, a 2019. godine je bio treći junior sveta.

BONUS VIDEO: ŽELjKO OBRADOVIĆ O ISTANBULU 1992: Nastavak priče Partizana iz Fuenlabrade

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)