SKANDAL! Ukrajinac ošamario prvog čoveka Evropske teniske federacije zbog Rusije

Novosti online

01. 03. 2022. u 09:25

LOV na Ruse u svetu sporta je postala omiljena tema zapadnih medija.

СКАНДАЛ! Украјинац ошамарио првог човека Европске тениске федерације због Русије

FOTO: AP

Eleminisani su ruski fudbalski klubovi iz Evrope, reprezentacija "zbornaje" neće moći da igra baraž za SP u Kataru. Ni na košarkaškim terenima nije bolje, izbačeni su CSKA, Uniks i Zenit iz Evrolige, kao i Lokomotiva iz Evrokupa.

Masovno se Rusi eliminišu sa sportskih borilišta u kolektivnim sportovima, a sada se prešlo i na individualne. Naime, stižu zahtevi da se sankcioniše Danil Medvedev i ostali teniseri, a za to vreme se dogodio veliki skandal na sastanku povodom drame koja drma ceo svet.

Sekretar Teniskog saveza Ukrajine Jevgenij Zukin (38) ošamario je Tomasa Hamerla, prvog čoveka Evropske teniske federacije, na sastanku koji se održao u subotu u Antaliji.

Zbog incidenta je čak pozvana i policija koja je došla na lice mesta, a već narednog dana je Teniski savez Ukrajine poslao pismo Evropskoj teniskoj federaciji tražeći da se svi ruski i beloruski teniseri i teniserke sankcionišu, što se do danas (još) nije dogodilo.

Navodno, svađa je počela oko saopštenja Evropske teniske federacije koju je Zukin nazvao "sramotno slabom", a bio je toliko besan da je želeo i fizički da se obračuna sa Hamerlom.

- Pročitao sam saopštenje, završio večeru, ustao od stola, okrenuo se i video Hamerla koji je bio na pet stolova od mene. Došao sam kod njega i pitao ga kako si mogao ovo da uradiš. Rekao mi je 'odlazi', a onda sam ga slabije ošamario i otišao od njega - ispričao je Zukin koji je potom odveden u policijsku stanicu u Antaliji gde je dao izjavu, a potom se izvinio Hamerlu zbog žestoke reakcije.

Austrijanac nije želeo da komentariše slučaj, pošto je istraga u toku, ali je prihvatio izvinjenje pošto razume nervozu u trenutku kada su njegovi roditelji i baka još u Kijevu.

Ukrajinci se bahate na sve strane, možda im to na kraju dođe glave.

BONUS VIDEO - Sportski skandal koji je ušao u istoriju

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!