OPET ŠOU KAD ONI IGRAJU! Benoa Per i Dušan Lajović, od udaranja suncobrana do novog izliva besa

D. N.

07. 02. 2022. u 19:41

KADA god igraju Dušan Lajović i Benoa Per na terenu je zanimljivo.

ОПЕТ ШОУ КАД ОНИ ИГРАЈУ! Беноа Пер и Душан Лајовић, од ударања сунцобрана до новог излива беса

Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Ovoga puta, sastali su se u šesnaestini finala ATP turnira u Buenos Ajresu, a tamo je prilično buran duel završen pobedom Srbina od 4:6, 6:4, 7:6(3), i to iako je Francuz imao tri "vezane" meč lopte pred kraj trećeg seta.


Per je ovog ponedeljka "samo" lomio reket kada je srpski teniser napravio brejk kojim je i došao do osvajanja druge deonice, a onda se i prilično nervirao (ali ništa nije lomio) kada je imao pomenute tri meč lopte u trećoj deonici, a sve tri prokockao. Potom je, inače, napravio i dvostruku servis grešku, pa Lajoviću dozvolio da brejkom dođe do 5:5.


Naš reprezentativac, nije uspeo da odmah, na krilima tog uspeha, napravi preokret, jer je Per brejkom poveo sa 6:5, ali je srpski as uspeo da opet uzvrati udarac, a posle "oduzetog servisa" rivalu povede u taj-brejku sa 5:1, od čega se Per nije oporavio (imao je šest asova i osam dvostrukih servis grešaka na ovom meču, što svakako nije bilo od pomoći). Lajović je prošao u osminu finala u kome će igrati protiv pobednika meča Pablo Kuevas - Federiko Korija.

Buran istorijat duela Dušan Lajović - Benoa Per


A podsetimo, bilo je burno i na prošlom Ju-Es openu kada su se njih dvojica sastala.

Lajović je tada u četiri seta savladao Pera, koji je prilično divljao. Najpre je Francuz, prilikom servisa, sa lopticom bacio i reket, ali to mu se oprostilo jer je delovalo kao da se to slučajno dogodilo.

U trećem setu, Peru je zasmetala publika čiju je podršku dugo priželjkivao tokom pandemijskih dana. Prišao je sudiji, povisio ton, a onda reketom udario suncobran i to Lajovićem, te mu je zbog nesportskog ponašanja oduzet poen.

Lajović je ostao miran, nije reagovao na takvo ponašanje rivala i na kraju je uspeo da trijumfuje.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda