DOBRE VESTI ZA NOVAKA: Medvedev se povukao sa turnira u Roterdamu!

Novosti online

03. 02. 2022. u 14:34

DRUGI teniser sveta Danil Medvedev povukao se sa teniskog turnira serije ATP 500 u Roterdamu, potvrdili su organizatori u četvrtak.

ДОБРЕ ВЕСТИ ЗА НОВАКА: Медведев се повукао са турнира у Ротердаму!

FOTO: AP

Kao razlog Rus je naveo umor posle napornog Australijan opena gde je izgubio finale od Rafaela Nadala.

- Nažalost, neću nastupiti u Roterdamu ove godine. Upravo sam se vratio iz Australije i nisam spreman za takmičenje. Roterdam je jedan od mojih omiljenih turnira na ATP turu i jedva čekam da se vratim sledeće godine - poručio je Medvedev.

Ruski teniser nastupio je na ovom turniru četiri puta, a najbolji rezultat ostvario je 2019. godine kada je stigao do polufinala. Titulu brani njegov zemljak Andrej Rubljov.

Sa turnira se povukao i Janik Siner zbog pozitivnog testa na koronu.

Medvedev je odustajanjem od nastupa u Roterdamu propustio priliku da postane broj jedan svetskog tenisa nedelju dana pre očekivane promocije 27. februara. Da je stigao do finala pretekao bi Novaka na ATP listi od 21. februara. Tog datuma brišu se rezultati sa AO 2021. godine pa će Novak imati 9015, a Danil 8925. Finale ATP 500 turnira donosi 300 poena koje bi Danilu upale u 19 turnira koji se računaju umesto 90 poena sa Kvinsa. Sa tim plusom od 210 poena već 21. februara postao bi treći Rus, posle Jevgenija Kafeljnikova i Marata Safina, na čelu ATP liste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!