PODMUKLO: Sud izveo prav(n)i trik da bi Novak Đoković bio deportovan iz Australije!

Novosti online

16. 01. 2022. u 09:00

NOVAK Đoković je doživeo da kao devetostruki pobednik Australijan opena na tamošenjem Saveznom sudu bude proteran iz Australije, jer nije urodila plodom njegova žalba na oduzimanje vize od strane ministra za imigracije, Aleksa Houka. Tom prilikom se desio i jedan manji skandal.

ПОДМУКЛО: Суд извео прав(н)и трик да би Новак Ђоковић био депортован из Аустралије!

Foto: Profimedia/AP

Naime, Novakov pravni tim se žalio na pomenutu odluku Aleksa Houka, i to tvrdnjom da je obrazloženje za oduzimanje vize Đokoviću bilo "iracionalno i besmisleno".

A onda se desilo da se glavni sudija u pomenutom postupku pred Saveznim sudom Australije, Džejms Alsop, sa svojom dvojicom kolega koji su odlučivali o Noletovoj žalbi, uopšte nije upuštao u to da li je odluka ministra Houka dobra ili loša.

Naime, kako je saopštila Hana Rajan, novinarka australijskog ogranka Asošijeted presa, "sudija Alsop je, pre nego što je saopštio odluku suda, objasnio da 'ovaj postupak nije bio o tome da li je ministar za imigracije doneo pravu (ili lošu) odluku, već u vezi sa tim da li je sama odluka bila iracionalno i nerazumno objašnjena, te, ako nije, onda nije bila ni pravosnažna".

- Trik, ali ključna, razlika, ukazuje australijska novinarka o tome šta su sudije u Noletovom slučaju pred Saveznim sudom Australije uradile.

Postojala je posle ovakve presude mogućnost da se Noletov pravni tim uhvati za "slamku spasa", jedinu preostalu mogućnost da najbolji teniser sveta ipak nekako dođe do dozvole da ostane u Australiji, ali...  Imajući u vidu potresno saopštenje za javnost Novaka Đokovića, izgleda da od te žalbe neće biti ništa.

Ostanite uz "Novosti sport" i prvi saznajte najnovije vesti o tome kako je Novak Đoković i šta za njega sledi, bez obzira na to što po svoj prilici neće igrati na Australijan openu 2022, koji počinje ovog ponedeljka, 17. januara.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna