DRŽAVA REKLA SVOJE: Đoković nije opasan, ne predstavlja rizik po stanovnike Australije

Novosti online

15. 01. 2022. u 11:45

STRUČNjACI su u zvaničnim dokumentima koja su podneli sudu utvrdili da Novak Đoković nije opasan po Australiju.

ДРЖАВА РЕКЛА СВОЈЕ: Ђоковић није опасан, не представља ризик по становнике Аустралије

Tanjug/AP

Imigracioni ministar Aleks Hok je mislio drugačije i istakao je da Srbin predstavlja opasnost i da zbog toga ne može da dobije vizu.

Stručnjaci iz Ministarstva zdravlja misle drugačije, a sve je navedeno u zvaničnoj dokumentaciji.

Ranije je objavljeno da je Đoković 16. decembra dobio pozitivan test na virus korona, a negativan je bio 22. decembra. Od 27. decembra je asimptomoatičan i postavlja se pitanje kako on može da bude pretnja po okolinu?

- Koristeći gore navedene pretpostavke možemo da potvrdimo da je Novak Đoković bio zaražen virusom korona, pa iako je nevakcinisan, ovo znači da je zaštićen od kovida tokom narednih nekolko meseci. Njegov negativan test koji je dobio 22. decembra takođe govori da je preležao virus i da ima antitela. Nije velika verovatnoća da bude opasan, tako da cenimo da on nije rizik po stanovnike Australije - stoji u sudskoj dokumentaciji.

Foto: Printskrin

Jedno od pitanja glasilo je da li je rizično da svetski broj jedan bude u Australiji i da li može da zarazi nekog igrača?

- Koristeći gore navedene pretpostavke reći ćemo da nije velika verovatnoća da nekoga zarazi i da ne spada u rizičnu grupu ljudi koji bi virus preneli na drugu osobu.

Foto: Printskrin

Ostanite i dalje uz portal "Novosti sport" i prvi saznajte najnovije vesti o tome šta se dešava na teme vezane za Australijan open, a, naravno, i one u kojima je glavni junak Novak Đoković.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA! Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021.

 

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (13)