"NOLE, IGRAJ I POBEDI" Čehinja Voračova, kolateralna šteta australijskog lova na veštice, odustala od borbe ali podržala Đokovića da istraje

Novosti online

07. 01. 2022. u 21:15

Češka teniserka Renata Voračova deportovana je iz Australije zbog istih problema sa vizom koje ima i Novak Đoković.

НОЛЕ, ИГРАЈ И ПОБЕДИ Чехиња Ворачова, колатерална штета аустралијског лова на вештице, одустала од борбе али подржала Ђоковића да истраје

FOTO: si.robi/Wikimedia Commons

Međutim, njen slučaj je drugačiji od Novakovog, pre svega zbog toga što je češkoj teniserki isprva dozvoljen ulazak u državu, čak je i jedan meč odigrala.

U Australiju je došla u decembru, puštena je u zemlju bez problema posle provere svih dokumenata i odigrala već jedan pripremni meč ali kada je izbila afera oko Đokovića u četvrtak su iznenada došli po nju u hotel i prebacili je u pritvor u hotel za imigrante u Melburnu.

- Ne shvatam zašto bi došli tek za nedelju dana i saopštili mi 'hej, šta je važilo do sada više ne važi'.

Voračova nije htela da se žali kao Đoković, već je bez ikakve borbe pristala da napusti zemlju odmah pošto joj je naloženo, a prema pisanjima medija, ona je pre mesec dana preležala koronu i zbog toga je dobila izuzeće.

Voračova je odustala ali je Novaku poželela da se izbori na sudu da igra jer su sportisti došli da igraju tenis a ne da rešavaju interne australijske sporove.

- S jedne strane ovo mi se desilo i zbog Novaka. A mislim da nisam jedina. Izuzeća iz zdravstvenih razloga dato je više. Ali istovremeno bih htela da ga puste da igra. Mi smo sportisti, došli smo zbog tenisa i ne bavimo se ovdašnjim sporovima u kuloarima. Pročitali smo pravila, ispunili uslove, nakon dugog postupka dobili izuzeće. Ne vidim zato razlog da sedimo zatvoreni u hotelu - rekla je Voračova za češke Lidove novini.

Češko Ministarstvo spoljnih poslova uputilo je vlastima Australije protestnu notu sa zahtevom da objasne zašto deportuju iz zemlje češku teniserku kada je ispunjavala sve kriterijume koje su organizatori i vlasti postavile nevakcinisanim teniserima da učestvuju na Australijan openu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!