"OGLASIO SE AUSTRALIJAN OPEN": Evo zašto je Novak Đoković dobio medicinsko izuzeće

Novosti online

04. 01. 2022. u 14:26

SRPSKI teniser Novak Đoković saopštio je danas da će igrati na prvom grend slem turniru u sezoni - Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu.

ОГЛАСИО СЕ АУСТРАЛИЈАН ОПЕН: Ево зашто је Новак Ђоковић добио медицинско изузеће

Tanjug/AP

Đoković je na društvenim mrežama naveo da će igrati uz medicinsko izuzeće, pošto nije vakcinisan protiv korona virusa, što je prema australijskim vlastima obaveza za učesnike, zaposlene u organizaciji turnira i navijače, osim ako nemaju ozbiljan razlog za izuzeće od vakcinacije.

Prvi teniser sveta ne želi da otkrije da li se vakcinisao protiv korona virusa.

On će u Melburnu igrati za 10. titulu na tom turniru i rekordnu 21. grend slem titulu u karijeri.

Australijan open biće održan od 17. do 30. januara u Melburnu.

Organizatori su potvrdili da će trostruki uzastopni osvajač turnira igrati.

- Đoković je podneo zahtev za izuzeće koje je odobreno nakon rigoroznog procesa revizije u kome su učestvovala dva odvojena nezavisna veća medicinskih stručnjaka - navodi se u saopštenju.

Teniski savez Australije objavio je da je proces uključivao redigovanje ličnih podataka kako bi se osigurala privatnost za sve podnosioce zahteva, što znači da Đoković nije bio dužan da objavi izuzeće.

Direktor Australijan opena Kreg Tajli rekao je da su "uspostavljeni pošteni i nezavisni protokoli za procenu zahteva za medicinsko izuzeće, koji će obezbediti da turnir bude bezbedan i prijatan za sve".

- Glavno za ovaj proces bilo je to što su odluke donosili nezavisni medicinski stručnjaci i da je svakom podnosiocu data dužna pažnja - dodao je on.

Na društvenim mrežama pojavile su se brojne reakcije na odluku Australijan opena, između ostalog postavljena su pitanja da li ima osnova za izuzeće od vakcinacije i kakve će uslove karantina Đoković imati po dolasku u Australiju.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)