A ĐOKOVIĆ... ATP objavio koliko tenisera je vakcinisano pred Australijan open

Novosti online

24. 12. 2021. u 19:33

PRED početak nove teniske sezone neke stvari postaju jasnije. Dok čekamo potvrdu Novakovog učešća na Australijan openu pojavila se informacija o vakcinisanim igračima.

А ЂОКОВИЋ... АТП објавио колико тенисера је вакцинисано пред Аустралијан опен

Foto AP

Početak nove sezone obeležavaju tradicionalno turniri u Australiji. Vodi se polemika ko će moći da putuje na prvi grend slem u sezoni, a isto tako i o broju vakcinisanih igrača.

Australija je poslala jasnu poruku igračim - ko se ne vakciniše ne može da igra. Dugo se spekuliše i o tome da li je najbolji teniser sveta među vakcinisanim teniserima.

Danas je jedna stvar postala jasna. 95 od 100 najboljih tenisera sveta već je vakcinisano i nesmetano će moći da učestvuje na ATP kupu i Australijan openu.

Foto AP

Ovu informaciju je potvrdio Sajmon Higson, koji se ispred ATP-a bavi komunikacijama, tako da taj broj treba shvatiti kao zvaničan.

Higson je odgovorio novinaro Jonu Verthajmu na njegovu prethodnu informaciju da je 80 od 100 najboljih tenisera sveta vakcinisano, istakavši da je taj podatak zastareo i da je sada čak 95 od 100 najboljih na svetu vakcinisano.

Naravno, mnogi se i dalje pitaju koja petorica tenisera nisu vakcinisani, kao i da li Đoković jeste, imajući u vidu da se od njega očekuje da u Melburnu napadne 10. trofej i 21. grend slem titulu u karijeri.

Takvih potvrda još uvek nema, ali kako ATP kup startuje u Sidneju 1. januara 2022, već od tada ćemo moći da vidimo koji teniseri će se sve pojaviti na turniru.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja