ĐOKOVIĆ SE OPROSTIO OD LEGENDE TENISA: Hvala ti dragi Manolo, nedostajaćeš nam!

Novosti online

12. 12. 2021. u 08:23

ČITAV teniski svet rastužila je vest o smrti legendarnog Manola Santane. Od jednog od najboljih španskih igrača ikada oprostio se i Novak Đoković.

ЂОКОВИЋ СЕ ОПРОСТИО ОД ЛЕГЕНДЕ ТЕНИСА: Хвала ти драги Маноло, недостајаћеш нам!

Teniski savez Srbije

Najbolji na svetu je na Instagram nalogu okačio sliku na kojoj se nalazi sa slavnim teniserom koji je preminuo u 83. godini.

- Vesti o smrti Manola Santane su srceparajuće. Želeo bih da uputim saučešće porodici i svima koji su ga voleli, a mnogo ih je. Hvala ti dragi Manolo što si utabao put, nedostajaćeš nam. Počivaj u miru legendo - napisao je Novak Đoković na društvenim mrežama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Đokovic (@đokernole)

Santana je godinama unazad vodio borbu sa Parkinsonovom bolešću i živeo je u Marbelji. Na prvo mesto ATP liste je došao 1966. godine, a u bogatoj karijeri je osvojio četiri grend slem titule.

Dva puta je pobeđivao na Rolan Gaorsu (1961. i 1964. godine), Vimbldon je osvojio 1966, a Ju-Es Open godinu dana ranije.

Treba reći i da se proslavio se i 1968. godine kada je osvojio zlato na Olimpijskim igrama, kada tenis još nije bio zvaničan sport na najvećem sportskom takmičenju.

BONUS VIDEO: DAN KADA SE ZVEZDA POPELA NA KROV SVETA: Pre 30 godina crveno-beli su ostvarili legendarni uspeh

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)