ČUDO NA LEDU: Ruska devojčica prva izvela skok koji su dosad mogli samo muškarci (VIDEO)

Novosti online

27. 11. 2021. u 17:23

UMETNIČKO kliznanje je, izgleda, ponovo u modi.

ЧУДО НА ЛЕДУ: Руска девојчица прва извела скок који су досад могли само мушкарци (ВИДЕО)

Instagram / adeliya_petrosian

Tome u prilog ide i vest iz Rusije, u kome se pojavila devojčica koja može da izvede skok koji je dosad bio "rezervisan" samo za muškarce.


Ona se zove Adelja Petrosjan, ima samo 14 godina i prva je na svetu od svih klizačica koja je uspešno izvela četvorostruki Ritberger:

Ona je to uradila na takmičenju u Kupa Rusije u Permu.

Kako javlja "Ria Novosti", Petrosjanova je "posle ovog skoka izvela i dvostruki tulup, ali je žiri (pogrešno) smatrao da njen četvorostruki Ritberger nije baš izveden u potpunosti kada se radilo o poslednjem okretu oko svoje ose. Adelja je probala da ponovi taj podvig još jednom, na istom takmičenju, ali tada je pala".


Četvorostruki okreti u skoku, bar kada se o pojedinačnoj konkurenciji radi, do sada su uglavnom bili poslastica za one koji prate klizače, jer je za klizačice to previše fizički zahtevno, pošto je potrebno ne samo umeće, već i velika snaga da bi se odrazilo dovoljno visoko kako bi se četiri puta telo okrenulo oko svoje ose.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adeliя (@adeliya_petrosian)


Ipak, Adelja Petrosjan je pokazala da stižu nova vremena, u kome će i klizačice ovim bravurama oduševljavati sve ljubitelje pomenutog sporta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!