"IGRAĆEMO NAJBOLJI TENIS ZA NAŠU DRŽAVU"! Đoković: Sjajna je hemija u ekipi, nadamo se najboljem (FOTO)

Novosti online

24. 11. 2021. u 17:36

TENISKA reprezentacija Srbije igraće na Dejvis kupu koji se održava od 25. novembra do 5. decembra. Naša selekcija je u grupi sa Austrijom i Nemačkom.

ИГРАЋЕМО НАЈБОЉИ ТЕНИС ЗА НАШУ ДРЖАВУ! Ђоковић: Сјајна је хемија у екипи, надамо се најбољем (ФОТО)

FOTO: TSS/Neda Miletić

"Orlovi" će igrati u Insbruku, a očekivanja je izneo najbolji na planeti Novak Đoković.

- Sjajno što sam se vratio Dejvis kup timu. Prošli put je bilo veoma tužno. Bili smo tužni jer se tako završilo, ali sada smo svi tu da opet damo sve od sebe. Tu smo svi, svi smo prijatelji i van terena. Sjajna je hemija u ekipi i to je važno uvek. Poslednji sam stigao ovde i atmosfera je već bila dobra. Drugačiji je format ove godine i nadamo se najboljem. Igraćemo najbolji tenis za našu državu - rekao je Đoković i dodao:

- Ohrabrujemo jedni druge i svako od nas kada igra za reprezentaciju daje sve od sebe. Verujemo jedni u druge, u individualni kvalitet svakog u timu. Mi, na primer, u timu imamo jednog specijalistu za dubl, Nikolu Ćaćića, trenirali smo svi sa njim i verujemo da ćemo biti na visini zadatka.

SPREMAN Novak Đoković/FOTO: TSS/Srđan Stevanović

Novak je potom analizirao i rivale u grupi.

- Znam da bi svi voleli da igraju sa najjačim igračima, ali Nemačka je jaka i bez Zvereva sa Kepferom i Štrufom. Ne potcenjujemo timove kojima ne igraju najbolji igrači, svi ostali su dobri na svim podlogama. Bićemo najbolji što možemo, ne zanima nas kako će drugi igrati i da li su kompletni. Hoćemo da izađemo kao pobednici iz grupe. Drugačije je bez publike ovde, koja bi bodrila domaćina. Srbi bi takođe došli i napravili razliku, ima nas mnogo u Austriji. Nije nam prvi put da igramo pred praznim tribinama.

Jedno od pitanja upućeno Đokoviću bilo je - da li će slabijim timovima biti lakše?

- Možda, sve je moguće na terenu. Renking donosi nešto bolje igračima kao što sam ja, ali ne igra uvek ulogu na terenu. Nekada neko izađe i igra tenis života, a 100. ili 150. je na listi. Nikog ne potcenjujem.

Srbija prvi meč igra protiv Austrije. Duel ove dve selekcije na programu je u petak.

BONUS VIDEO: NOLE U TRANSU: Ovako slavi pobedu Orlova

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna