DIREKTOR AUSTRALIJAN OPENA JASAN: Novak Đoković zna naša pravila!

G. KELIĆ

21. 11. 2021. u 09:00

NOVAK Đoković je sinoć ukrstio rekete sa Aleksandrom Zverevom u borbi za ulazak u finale Završnog mastersa u Torinu, a sa drugog kraja planete mu je stigla jasna poruka da će samo vakcinisani teniseri imati pravo učešća na prvom grend slemu u sezoni, Australijan openu, koji je na programu od 17. do 30. januara 2022. godine.

ДИРЕКТОР АУСТРАЛИЈАН ОПЕНА ЈАСАН: Новак Ђоковић зна наша правила!

FOTO: AP

Direktor turnira Kreg Tili je za tamošnje medije opširno govorio o temi koja već neko vreme zaokuplja najveće interesovanje kod teniskih poklonika, a dotakao se i prvog igrača sveta, oko čijeg nastupa postoji najviše nejasnoća.

- Pričali smo sa Novakom i njegovim timom i oni jasno razumeju da ako žele da dođu na Australijan open moraju biti potpuno vakcinisani. Znaju da je to uslov za sve, ne samo za igrače već i navijače i osoblje. On je rekao da je to privatna odluka za njega i da će nas na vreme obavestiti. Znam da želi da igra, to je jasno naznačio, ali sada zna uslove koje mora da prođe da bi bio u mogućnosti da igra - istakao je Tili.

MEDVEDEV U FINALU

DANIL Medvedev je za 80 minuta izborio današnje (17.00) finale završnog mastersa u Torinu. Rus je juče u polufinalu nadigrao Kaspera Ruda iz Norveške sa 6:4, 6:2. Branilac trofeja je u prvom setu napravio brejk u trećem gemu, a u drugom u petom i sedmom gemu.

Ukoliko je Đoković sinoć savladao Zvereva, biće to repriza finala iz pariskog "Bersija", koji je dobio prvi reket sveta.

Dodao je i da ne očekuje preveliki otpor igrača prema takvoj odluci.

- Ne očekujem da bude mnogo onih koji će se buniti, možda svega nekoliko, ako i toliko, isključivo onih koji nisu u potpunosti vakcinisani. Pre mesec dana bilo je oko 50 odsto vakcinisanih igrača, ali u poslednjih šest nedelja taj broj je premašio 80 i ide ka 100 odsto.

Prvi čovek australijskog grend slema je i otkrio kada će teniserima biti dozvoljen dolazak.

- Ulazak u zemlju biće moguć u decembru, od početka pa negde do sredine meseca, do kraja roka za to. Tako da ćete svi znati kada je neki igrač ušao u zemlju. Imaćete za nekoliko nedelja jasnu indikaciju gde je ko, jer sada imamo zvaničnu listu ko će biti ovde - zaključio je Tili.

BONUS VIDEO: NOLE U TRANSU: Ovako slavi pobedu Orlova

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna