NAJGORI ZAVRŠNI MASTERS U ISTORIJI: Dajte Federera i Nadala, a ne ove anonimuse

Novosti online

12. 11. 2021. u 12:53

ZAVRŠNI masters u Torinu je ponudio pregršt novih imena.

НАЈГОРИ ЗАВРШНИ МАСТЕРС У ИСТОРИЈИ: Дајте Федерера и Надала, а не ове анонимусе

Foto EPA

Nema više iskusnih teniskih vukova, od "velike trojke" tu je samo Novak Đoković. Čak i oni koji su pretili najvećima nisu stigli u Italiju.

Slovo je spalo na Srbina i golobrade momke. To se ne sviđa nekadašnjem švajcarskom teniseru Marku Roseu, koji je sa mnogo omalovažavanja pričao o poslednjem turniru u godini.

- Postoje nova lica, i istina je da bi moglo da bude lepo, ali da li ste videli Kaspera Ruda na grend slemu - zapitao se Rose, aludirajući na to da je Kasper igrao samo osminu finala Australijan opena.

Nedostajaće Rodžer Federer i Rafael Nadal, ali nisu ostali igrači iz top 10 krivi što ih muče povrede i što ne mogu više da pariraju najboljima.

 

- Šira javnost želi da vidi Nadala, Federera, Marija, Stana Vavrinku. Ne momke koji su došli ovde osvajanjem ATP 250 turnira. Daleko smo od velikog i uzbudljivog takmičenja koje se poslednjih godina igra u Londonu. Iskren da budem, ne sećam se završnog Mastersa sa tako slabom ponudom.

Ruku na srce, ovaj turnir okuplja samo dvojicu osvajača grend slema, Novaka i Medvedeva.

- U jedno vreme bi tu mogli da budu Lendl, Edberg, Keš, Beker, Konors… Zatim Sampras, Agasi, Beker, Edberg, Kurije. Čak i u 2001. i 2002. godini, godinama tranzicije, spisak učesnika je bolje delovao - kaže olimpijski šampion iz 1992. godine, koji sada radi kao stručni konsultant.

Rose vidi Đokovića kao favorita.

- Ono što je postigao povratkom da osvoji Pariz je monstruozno. Ali svaki turnir je nova avantura. Završni masters je drugačiji i komplikovaniji! - naveo je Rose.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)