MIRONČIKOV ŽELI BORBU ZA ZLATO: Srbija na Ameriku u polufinalu

Novosti online

03. 11. 2021. u 13:55

SRPSKI reprezentativac Vladimir Mirončikov boriće se u grotlu beogradske Arene za plasman u finale 21. Svetskog prvenstva u olimpijskom boksu čiji je domaćin naša prestonica.

МИРОНЧИКОВ ЖЕЛИ БОРБУ ЗА ЗЛАТО: Србија на Америку у полуфиналу

Bokserski savez Srbije

U polufinalu koje je na programu 4. novembra 2021. Vladimir će u kategoriji do 80 kilograma nastupiti u meču pod rednim brojem 10, u drugoj sesiji koja startuje od 18 časova, za protivnika će imati Amerikanca.

Mirončikov je Srbiji doneo ogromnu radost plasmanom među četiri najbolja boksera na planeti, čime je obezbedio sigurnu bronzu i medalju za našu zemlju na koju se čekalo dugih 26 godina.

Pobede nad prvacima Turske i Kazahstana pokazale su da ima snagu i za više od bronzane medalje koja mu je osigurana. Šansu za plasman u veliko finale Vladimir će tražiti u četvrtak uveče oko 20.00 i to protiv najboljeg takmičara Sjedinjenih Američkih Država.

- Srećan sam što ću biti upisan u istoriju srpskog sporta. Ipak, nadam se da neću stati na ovome i da ću sutra nošen prepunom dvoranom pobediti i Amerikanca - istakao je Vladimir Mirončikov.

Naš as kojeg odlikuje sjajan stil boksa, koji navijači vole, prokomentarisao je i domaću publiku.

- Zaista je nešto posebno kada u toku meča gotovo stalno čujete silna skandiranja: Vladimir, Vladimir. A onda u nastavku: Srbija, Srbija. Često slušam himnu Srbije i stvarno se nadam i daću sve od sebe da je svi zajedno slušamo i u finalu na pobedničkom postolju posle mog meča - iskren je reprezentativac Srbije.

Inače, ovo Vladimiru nije prva medalja za Srbiju. U maju mesecu u Zagrebu je predvodio našu reprezentaciju na seniorskoj Balkanijadi. Ubedljivo je pobedio sve rivale i osvojio zlatnu medalju. Tad je proglašen za najboljeg takmičara celokupnog balkanskog šampionata.

Mirončikov je plasmanom u polufinale obezbedio i minimalnu novčanu nagradu od 25.000 dolara. Srebrna medalja vredna je 50.000, a zlato 100.000 dolara. Nagrade bokserima na SP u Beogradu obezbedila je AIBA.

BONUS VIDEO 

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)